Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σημαντικές Χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο για το Δήμο Βιάννου
Σημαντικές Χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο για το Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

1.jpg

Μια συνάντηση από την οποία προέκυψαν πολλές θετικές εξελίξεις για το Δήμο Βιάννου, ήταν αυτή που είχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, με το συντοπίτη, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον κ. Ανδρουλάκη για τα προγράμματα και τις δράσεις που εκπονεί το Πράσινο Ταμείο.

Ενώ επέδειξε έμπρακτα τη διάθεση του για τη στήριξη στο Δήμο Βιάννου, ανακοινώνοντας μια σειρά από χρηματοδοτήσεις.

Ήδη με απόφαση την οποία υπέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης, ο Δήμος χρηματοδοτείται με 120.000 ευρώ για παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε δασικές περιοχές. Άμεσα επίσης θα διατεθούν επιπλέον 80.000 ευρώ για την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου, για το οποίο έχουν εγκριθεί ήδη οι εργασίες και επίκειται η χρηματοδότηση.

Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Μπαριτάκης, είναι σε διαδικασία έγκρισης μια χρηματοδότηση της τάξης των 30.000 ευρώ για το επιχειρησιακό σχέδιο κοινοχρήστων χώρων Βιάννου.

Και από εκεί και πέρα, όπως συμφωνήθηκε, η Δημοτική Αρχή Βιάννου, σε συνεργασία με την ηγεσία και τα στελέχη του Πράσινου Ταμείου, αναμένεται να υποβάλλει προτάσεις στο Μέτρο 1 και 2, που αφορούν αστικές αναπλάσεις και παρεμβάσεις κοινόχρηστων χώρων, με τη χρηματοδότηση τους να αναμένεται ως το τέλους του τρέχοντος έτους, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική, μέσα από την οποία ο συντοπίτης μας Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, αποδεικνύει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στη Δημοτική Αρχή Βιάννου και τους δημότες, τόσο με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί, όσο και με αυτές που αναμένεται να εγκριθούν το επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Ανδρουλάκη και τα στελέχη του Οργανισμού, για τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου αναμένεται να επισκεφτεί το Δήμο Βιάννου, μέσα στο επόμενο δίμηνο, προκειμένου να ενημερωθεί και να δει από κοντά τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα, αλλά και αυτές που πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA