Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα Αμιρών Αγίου Βασιλείου του Δήμου Βιάννου
Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα Αμιρών Αγίου Βασιλείου του Δήμου Βιάννου PDF Print

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 27-1-2016

Δελτίο τύπου

«Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα Αμιρών Αγίου Βασιλείου του Δήμου Βιάννου»

Ναι στην ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής του Φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου, ήταν η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Μάρκου Μπόλαρη, στην σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Υπουργού με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κου Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Βιάννου κου Παύλου Μπαριτάκη, και των Βουλευτών Ηρακλείου κων Βαρδάκη Σωκράτη, και Ηγουμενίδη Νίκου.

Στην σύσκεψη τέθηκαν υπόψη του Υπουργού όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει για το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο του Δήμο Βιάννου του οποίου οι μελέτες ξεκίνησαν πριν 42 χρόνια, ενώ εξαγγέλθηκε διαχρονικά από τρεις πρωθυπουργούς χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει ενταχθεί σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κος Αρναουτάκης η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την χρηματοδότηση για την επικαιροποίηση όλων των μελετών που απαιτούνται με συνολικό κόστος 170.000,00 ευρώ αποκλειστικά από δικούς της πόρους. Έτσι με την χρηματοδότηση αυτή επικαιροποιούνται όλα τα στοιχεία που αφορούν τα περιβαντολογικά, τα γεωλογικά, οι δανειοθάλαμοι του φράγματος, οι λοιπές υποστηρικτικές μελέτες καθώς και η οριστική μελέτη κατασκευής του έργου. Τονίσθηκε απ' όλους η αναγκαιότητα του έργου για την Βιάννο αφού θα διασφαλισθεί η άρδευση ενός σημαντικού τμήματος καλλιεργήσιμης γης τόσο σε ελαιοκαλλιέργειες όσο και σε πρώιμα κηπευτικά ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο. Σήμερα η άρδευση δυστυχώς γίνεται με την χρήση γεωτρήσεων με άμεσο κίνδυνο να καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, αλλά και με υψηλό κόστος για ηλεκτρική ενέργεια και συντήρησης των υποδομών αυτών.

Για το ίδιο θέμα στην συνέχεια έγινε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου αρμόδιο για την διαχείριση των Κοινοτικών πόρων κο Χαράλαμπο Κασίμη και εξετάστηκαν οι τρόποι για την ένταξη του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο 2015-2020. Όπως είπε ο Γενικός οι νέες προσκλήσεις για τα έργα αυτά θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2015 και σημαντικό για την χρηματοδότηση του είναι όπως είπε οι κλιματολογικές συνθήκες τις περιοχής.

Τέλος ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη, τους Βουλευτές κους Βαρδάκη και Ηγουμενίδη, που βρέθηκαν στην σύσκεψη καθώς και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έθεσε ως προτεραιότητα την ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής του Φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου του Δήμου Βιάννου στην νέα προγραμματική Περίοδο του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2015-2020.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA