Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Επιστολή προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης: "Προβλήματα Αστυνόμευσης στο Δήμο Βιάννου"
Επιστολή προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης: "Προβλήματα Αστυνόμευσης στο Δήμο Βιάννου" PDF Print
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
Άνω Βιάνννος, 17 Ιανουαρίου 2013
Αριθμός Πρωτ. 466

Ταχ. Δ/νση: Άνω Βιάννος
Ταχ. Κώδικας: 700 04
Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου
Τηλέφωνο: 28953 40177
F A X: 28950 22860

Προς:
Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Κο Νικόλαο Δένδια
Κοινοποίηση:
1) Βουλευτές Ηρακλείου
2) Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου
Ταξίαρχο Κο Καραμαλάκη Μιχαήλ

ΘΕΜΑ «Προβλήματα Αστυνόμευσης στο Δήμο Βιάννου»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται έντονη έξαρση της εγκληματικότητας στους οικισμούς του Δήμου Βιάννου. Παρουσιάζονται ήδη φαινόμενα διαρρήξεων κλοπών κυρίως σε αγροτικά προϊόντα αλλά και απειλές κατά των κατοίκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στον πληθυσμό έντονη ανασφάλεια αλλά και φόβος που είναι απόλυτα δικαιολογημένος.

Μέσα σ΄ αυτά πρέπει να προστεθεί και το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που αρχίζει να γίνεται έντονο μετά και τις τελευταίες «αποβάσεις» στα παράλια του Δήμου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου με την υπάρχουσα κατάσταση αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά αλλά και κατασταλτικά κάτι που ουσιαστικά ενδυναμώνει τις όποιες ομάδες κακοποιών στοιχείων θελήσουν να προβούν σε παράνομες ενέργειες.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να στελεχωθεί το ΑΤ Βιάννου με προσωπικό που θα του επιτρέψει να εκτελεί ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης του Δήμου ικανοποιητικό για την ασφάλεια των κατοίκων. Να είναι σε θέση να εκτελούνται περιπολίες ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες στα χωριά του Δήμου κάτι που θα δηλώσει την παρουσία της Αστυνομίας αλλά και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε επιδόξους κακοποιούς.

Να μην διατίθεται και να μεταφέρετε το υπάρχον προσωπικό του ΑΤ Βιάννου για άλλες δράσεις και ενέργειες όπως π.χ. αστυνόμευση γηπέδων που έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του και ουσιαστικά να λειτουργεί μόνο με ένα αστυνομικό βάρδιας.

Να ελεγχτεί και να εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία για την πάταξη της παράνομης βόσκησης από κτηνοτρόφους ειδικά στις περιοχές που απαγορεύεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς της 30ης Ιουλίου 2012 αλλά και μέσα στις γεωργικές ζώνες καθώς και εντός των οικισμών. Ζητάμε μηδενική ανοχή στους ελάχιστους που με την συμπεριφορά τους δείχνουν να μην υπολογίζουν ούτε τους νόμους ούτε τις Δημόσιες Αρχές.

Περιμένουμε την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Α.Τ. Βιάννου με αξιοποίηση του παραχωρηθέντος κτιρίου από τον Δήμο Βιάννου που είναι σε εκκρεμότητα από το 2009 και που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και εφαρμογή της σχετικής μελέτης άγνωστο για ποιο λόγο.

Είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες τόσο από εσάς όσο από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος
Μπαριτάκης Παύλος

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA