Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στην 12η Γεωργική Έκθεση Αρκαλοχωρίου
Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στην 12η Γεωργική Έκθεση Αρκαλοχωρίου PDF Print

<

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 07-09-2015

Δελτίο τύπου

Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στην 12η Γεωργική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Στην 12η αγροτική έκθεση στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, συμμετείχε ο Δήμος Βιάννου, με δικό του οργανωμένο περίπτερο στο οποίο είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους παραγωγοί και φορείς από τον Δήμο. Έτσι προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το μέλι, είδη οικοτεχνίας με βάση το παρθένο ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά όπως ο δίκταμος, κλπ. παρουσιάσθηκαν στην έκθεση και κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στόχος του Δήμου ήταν η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων κυρίως του ελαιόλαδου καθώς και των λοιπών προϊόντων λαϊκής τέχνης. Ειδικά το Βιαννίτικο λάδι το όποιο είναι Π.Ο.Π. προσφέρεται πλέον και τυποποιημένο μέσα από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ιδιώτες τυποποιητές της περιοχής, με σκοπό να τοποθετηθεί σε περισσότερα σημεία πώλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να έρθουν σε επαφή οι ντόπιοι παραγωγοί και τυποποιητές µε τα δίκτυα διανομής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες πάντα προς όφελος των παραγωγών της Βιάννου.

Παράλληλα προβλήθηκε η ιστορία της Βιάννου, οι αρχαιολογικοί χώροι, ήθη και έθιμα, μέσα από έντυπο που διατέθηκε και οπτικό υλικό που προβλήθηκε κατά την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης προς τους επισκέπτες.

Στο περίπτερο του Δήμου επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Δήμαρχοι και φορείς του Νομού, καθώς και η Αντιπερειφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάντου η οποία εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην έκθεση.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA