Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Προβλήματα Αστυνόμευσης στο Δήμο Βιάννου
Προβλήματα Αστυνόμευσης στο Δήμο Βιάννου PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Άνω Βιάνννος, 07 Μαρτίου 2012
Αρ. Πρωτοκ. 2224

Ταχ. Δ/νση: Άνω Βιάννος
Ταχ. Κώδικας: 700 04
Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου
Τηλέφωνο: 28953 40177
FAX: 28950-22860

Προς:
Αστυνομικό Δ/ντή Ηρακλείου Κ. Κοντοδιάκο Εμμανουήλ
Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου
Αγ. Αρτεμίου 1, Νέα Αλικαρνασσός

Κοιν.:
1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη
2) Βουλευτές Ηρακλείου

ΘΕΜΑ «Προβλήματα Αστυνόμευσης στο Δήμο Βιάννου»

Κύριε Διευθυντά,

Τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται έντονη έξαρση της εγκληματικότητας στους οικισμούς του Δήμου Βιάννου. Παρουσιάζονται ήδη φαινόμενα διαρρήξεων κλοπών και απειλές κατά των κατοίκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στον πληθυσμό έντονη ανασφάλεια αλλά και φόβος που είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Γνωρίζεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου με την υπάρχουσα κατάσταση ουσιαστικά υπολειτουργεί και αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά αλλά και κατασταλτικά κάτι που ουσιαστικά ενδυναμώνει τις όποιες ομάδες κακοποιών στοιχείων θελήσουν να προβούν σε παράνομες ενέργειες.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να στελεχωθεί το ΑΤ Βιάννου με προσωπικό που θα του επιτρέψει να εκτελεί ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης του Δήμου ικανοποιητικό για την ασφάλεια των κατοίκων. Να είναι σε θέση να εκτελούνται περιπολίες ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες στα χωριά του Δήμου κάτι που θα δηλώσει την παρουσία της Αστυνομίας αλλά και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε επιδόξους κακοποιούς.

Να γίνονται σε τακτικά διαστήματα επιχειρήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αλλά και τα ΤΑΕ οργανωμένα σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που διαθέτεται.
Να μην διατίθεται και να μεταφέρετε το υπάρχον προσωπικό του ΑΤ Βιάννου για άλλες δράσεις και ενέργειες όπως π.χ. αστυνόμευση γηπέδων που έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του και ουσιαστικά να λειτουργεί μόνο με ένα αστυνομικό βάρδιας.

Να ελεγχτεί και να εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία για την πάταξη της παράνομης βόσκησης από κτηνοτρόφους μέσα σε γεωργικές ζώνες και σε οικισμούς . Εδώ πρέπει πράγματι να υπάρχει μηδενική ανοχή ειδικά στους ελάχιστους που με την συμπεριφορά τους δείχνουν να μην υπολογίζουν ούτε τους νόμους ούτε τις Δημόσιες Αρχές.

Είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες τόσο από εσάς όσο και από το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στον οποίο κοινοποιούμε το παρόν έγγραφο.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Μπαριτάκης Παύλος

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA