Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους Δήμους
Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους Δήμους PDF Print

ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους Δήμους

Ο Δήμος Βιάννου ενημερώνει τους Δημότες για το νέο πρόγραμμα αυτεπιστασίας που αναμένεται να ξεκινήσει από ‘Α Εξάμηνο του 2012. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης έργων από τον Δήμο και για τον σκοπό αυτό θα προσληφθεί προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Η ανακοίνωση για τις ειδικότητες τα έργα κλπ, θα γίνεται από τον Δήμο Βιάννου.

Συγκεκριμένα για την εφαρμογή του προγράμματος ισχύουν:

1. Για πρώτη φορά προβλέπεται η άντληση εκτάκτου προσωπικού αυτεπιστασίας από τους πίνακες ανέργων του ΟΑΕΔ, έπειτα από δημόσια πρόσκληση και υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

2. Ο καθορισμός των ειδικοτήτων του εν λόγω προσωπικού έχει γίνει με γνώμονα την εμπειρία του Υπουργείου Εσωτερικών στον τομέα αυτό, σε συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: εργάτες γενικών καθηκόντων, ηλεκτρολόγους, οδηγούς, οικοδόμους, ελαιοχρωματιστές, σιδεράδες, υδραυλικούς και χειριστές μηχανημάτων.

3.Ο καθορισμός σαφούς μοριοδότησης, βασιζόμενης σε κοινωνικά κριτήρια διασφαλίζει τη διαφάνεια στην επιλογή του προσωπικού. Η επιλογή των απασχολουμένων γίνεται με απολύτως διαφανείς και συγκεκριμένες διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια στα οποία σημαίνοντα ρόλο παίζει ο χρόνος ανεργίας, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση (δηλ. ανήλικα τέκνα και ανεργία συζύγου) και η ειδικότητα.

4. Η κλιμάκωση της μοριοδότησης ανάλογα με την ηλικία και το χρόνο ανεργίας , όπως και η δυνατότητα τριών ιεραρχημένων επιλογών (προτίμηση οικείου φορέα), σε συνδυασμό με την πρόβλεψη διαδικασίας ενστάσεων επιτρέπουν τη εφαρμογή δίκαιου συστήματος.

5. Η υλοποίηση των αναγκαίων έργων αυτεπιστασίας θα μπορεί να γίνεται άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει αντίστοιχος ενδιαφερόμενος.

6. Η ευρύτητα της δημοσιότητας της πρόσκλησης (βλ. έντυπα, ηλεκτρονικά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα), σε συνδυασμό με την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων (και την υποστήριξη από τους Δήμους για όσους ενδιαφερόμενους δεν έχουν οι ίδιοι άμεση πρόσβαση σε internet ή σχετική τεχνογνωσία) ενθαρρύνει τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

7. Παρέχεται μια ευελιξία που διευκολύνει τόσο τους φορείς υλοποίησης έργων αυτεπιστασίας, όσο και τους ενδιαφερόμενους ανέργους καθώς δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο διαρκούς απασχόλησης, αλλά και διακεκομμένης κατά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του έργου, διατηρώντας το πλαφόν των 135 εργάσιμων ημερών ετησίως.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA