Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Παύλος Μπαριτάκης: «Αναγκαία η εφαρμογή ενός σχεδιασμού με μακροπρόθεσμο ορίζοντα για τη διαχείριση του νερού»
Παύλος Μπαριτάκης: «Αναγκαία η εφαρμογή ενός σχεδιασμού με μακροπρόθεσμο ορίζοντα για τη διαχείριση του νερού» PDF Print

Στην Ημερίδα του ΥΠΑΑΤ στις Αρχάνες ο Δήμαρχος Βιάννου

Στην Ημερίδα του ΥΠΑΑΤ για τις δημόσιες υποδομές και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν μέσω ΚΑΠ, μετείχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Αρχάνες, παρουσιάστηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το σχέδιο για την διαχείριση του νερού, ενώ ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων.

«Η ανακοίνωση δια στόματος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Τσιάρα για την Κρήτη και την απόκτηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση των υδάτων της, αποτελεί μια πολύ σημαντική είδηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, ευελπιστούμε να ξεκινήσει άμεσα, καθώς η Κρήτη βρίσκεται στην «καρδιά» της κλιματικής κρίσης, με τις οδυνηρές επιπτώσεις να είναι ορατές, σε περιοχές, όπως στο Δήμο Βιάννου.

Έστω και στο "και πέντε", η εφαρμογή ενός σχεδιασμού με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ελπίδα όλων είναι να λειτουργήσει ως «ασπίδα» στην διαφαινόμενη καταστροφική αλλαγή που θα έρθει, όχι μόνο στον Πρωτογενή Τομέα, αλλά και σε όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως: «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζεται με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει να αντιμετωπίσει τα άμεσα προβλήματα που καταγράφονται ήδη, αναμένοντας παράλληλα την γενναία χρηματοδότηση της για την στήριξη των πολιτών απέναντι στο πρόβλημα της λειψυδρίας, με άμεσα έργα και έκτακτες παρεμβάσεις».

Ο κ. Μπαριτάκης μάλιστα στη διάρκεια της τοποθέτησης του και απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση έργων μικρής κλίμακας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας (πχ διάνοιξη γεώτρησης, υλοποίηση μικρών αρδευτικών έργων κτλ), επισημαίνοντας ότι: «σε περίοδο κρίσης σαν αυτή που διανύουμε σήμερα, απαιτείται η άμεση χρηματοδότηση δράσεων προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν περιοχές του Δήμου».

Γιατί, όπως είπε ο Δήμαρχος Βιάννου, πέρα από τα μεγάλα έργα υποδομής, πρέπει να «τρέξουν» άμεσα και οι μικρής κλίμακας παρεμβάσεις ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα η Υπηρεσία Άρδευσης του Δήμου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπαριτάκης, ζήτησε και θα έχει το επόμενο χρονικό διάστημα μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσιάρα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να θέσει επί τάπητος όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Βιάννου, αλλά και τις σχετικές προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA