Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. στο Δήμο Βιάννου
Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. στο Δήμο Βιάννου PDF Print

03.jpg
01.jpg
02.jpg






Στην ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.), προχώρησε ο Δήμος Βιάννου, έχοντας διασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τη δράση «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων - Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.».

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, μέσω της απόκτησης των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και προσανατολίζεται στην καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης για τους χώρους για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση.

Στο Δήμο Βιάννου ο μοναδικός οικισμός που διαθέτει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο είναι ο οικισμός της Άνω Βιάννου. Αφού προσδιορίστηκαν οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι για τον οικισμό Άνω Βιάννου, ταυτοποιήθηκαν οι χώροι για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί ρυμοτομική απαλλοτρίωση, οι οποίοι ανέρχονται συνολικά σε 14.

Μετά την καταγραφή και κατηγοριοποίηση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που δεν έχουν απαλλοτριωθεί, ακολούθησε η ιεράρχηση αναγκαιότητας υλοποίησης αυτών των χώρων για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό και η ανάλυση της τεκμηρίωσης ιεράρχησης για καθέναν από τους εξεταζόμενους ΚΧ-ΚΦ χωριστά αλλά και συνδυαστικά με τους άλλους υλοποιημένους/απαλλοτριωμένους χώρους.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιεράρχηση των κοινόχρηστων χώρων, προτάθηκαν δράσεις προς υλοποίηση από το Δήμο καθώς και το σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών που απαιτούνται για την απόκτηση των εξεταζόμενων χώρων.

Η συνολική δαπάνη της Δράσης του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. για τον Δήμο Βιάννου ανήλθε στα 12.400,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Την εκπόνηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας για το Δήμο Βιάννου ανέλαβε η εταιρία «ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ».

Με την υπ' αριθ. 18/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βιάννου εγκρίθηκαν τα παραδοτέα (Γεωχωρική Βάση Δεδομένων και Τεχνική Έκθεση) της υπηρεσίας «Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων-Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. Δήμου Βιάννου».

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (94 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA