Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο του ΟΛΗ
Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο του ΟΛΗ PDF Print

Παύλος Μπαριτάκης: Συνεργασία με τον ΟΛΗ για την επίλυση των θεμάτων του Δήμου Βιάννου

 

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο Βιάννου, στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κ. Μηνά Παπαδάκη και τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γιάννη Βαρδαβά.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα τέθηκε πρώτα απ' όλα το θέμα της συνολικής μελέτης ακτομηχανικής προστασίας της ακτογραμμής Άρβης και Νέας Άρβης, η οποία ανατέθηκε σε εξειδικευμένο γραφείο από τον Ο.Λ.Η. Α.Ε., με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Υπουργείου Ναυτιλίας. Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 90.000 ευρώ και η οποία με την ολοκλήρωση της θα αποτελέσει το σημαντικό εργαλείο στην αποκατάσταση της διάβρωσης των ακτών των οικισμών της Άρβης και της Νέας Άρβης του Δήμου Βιάννου.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της λειτουργίας και της συνεργασίας των δύο πλευρών, σε σχέση με το νέο Οργανισμό Λιμένων Π.Ε. Ηρακλείου που δημιουργείται και στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται πλέον τα λιμάνια της Άρβης και του Καστρίου.

Ενώ τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα των τρόπων χρηματοδότησης για την εφαρμογή της ολοκληρωμένης μελέτης που έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Βιάννου, για την αποκατάσταση από την διάβρωση των ακτών του Καστρίου και του Κερατόκαμπου, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος βασικό θέμα στην σημερινή συνάντηση αποτέλεσε η ανάγκη των άμεσων παρεμβάσεων για τη λειτουργικότητα του λιμανιού στο Καστρί.

«Η συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Μηνά Παπαδάκη και τον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Γιάννη Βαρδαβά έγινε μέσα σε πολύ θετικό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας γύρω από τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Οργανισμού. Θέματα, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα μας, με στόχο την ουσιαστική επίλυση τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε από κοινού, τόσο ο Δήμος Βιάννου, όσο και ο ΟΛΗ, ώστε τα αποτελέσματα των ενεργειών που γίνονται και που θα γίνουν στο μέλλον να είναι άμεσα ορατά», είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπαριτάκης.

 

synantisi-dimarchou-viannou.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA