Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση της Συντοντονίτριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τον Δήμαρχο Βιάννου και τον Βουλευτή κ. Σωκράτη Βαρδάκη
Συνάντηση της Συντοντονίτριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τον Δήμαρχο Βιάννου και τον Βουλευτή κ. Σωκράτη Βαρδάκη PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Άνω Βιάννος 03-04-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Βιάννο συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που έγινε μεταξύ της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κας Μαρία Κοζυράκη, του Δημάρχου Βιάννου κου Παύλου Μπαριτάκη, και του Βουλευτή Ηρακλείου κου Σωκράτη Βαρδακη. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την περιβαλλοντολογική αδειοδότηση της μελέτης του έργου «Φράγμα Αμιρών - Αγίου Βασιλείου Ηρακλείου», όπως έχει κατατεθεί από την Περιφέρεια Κρήτης, στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται και η τελική μελέτη που αφόρα τον κεντρικό αγωγό και την δεξαμενή διαχείριση των αρδευτικών δικτύων προκειμένου το έργο να είναι απόλυτα λειτουργικό. Επίσης ο μελετητής έχει υποβάλει ήδη στην Περιφέρεια Κρήτης την σχετική έκθεση που αφόρα τα συμπληρωματικά στοιχεία του έργου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος πρέπει άμεσα να προχωρήσει η σχετική αδειοδότηση προκειμένου το έργο ως ώριμο να ενταχθεί στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της μελέτης και τόνισε για ακόμα μια φορά τον αναπτυξιακό ρόλο του έργου για την περιοχή που αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα κυρίως πρώιμων κηπευτικών, και θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην χρηματοδότηση του.
Επίσης τέθηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας του ορισμού του τελικού αποδέκτη για τις μελέτες βιολογικών καθαρισμών που έχουν ήδη υποβληθεί από τον Δήμο Βιάννου και έχουν λάβει περιβαλλοντολογική αδειοδότηση, προκειμένου να υποβληθούν για χρηματοδότηση στα νέα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η κα Κοζυράκη ενημέρωσε τις υπηρεσίες σχετικά για όλα τα θέματα που τέθηκαν ώστε οι διαδικασίες που αφορούν τα παραπάνω να ολοκληρωθούν άμεσα.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA