Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Άνω Βιάννος 23-03-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Υπουργείο Εσωτερικών έγινε η συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου με τον Υπουργό κο Παναγιώτη Σκουρλέτη για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα του Δήμου. Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κος Βαρδάκης Σωκράτης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για θέματα που αφορούν την έλλειψη προσωπικού του Δήμου και ειδικότερα στην τεχνική υπηρεσία η οποία άμεσα να στελεχωθεί με ειδικότητες μηχανικών. Όπως αναφέρθηκε ο Δήμαρχος εκκρεμεί ήδη αίτημα του Δήμου για έγκριση από το Υπουργείο στον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Αναφέρθηκε επίσης στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως η συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, η συντήρηση δικτύων άρδευσης ύδρευσης κλπ. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την συνέχεια της χρηματοδότησης των μικρών ορεινών Δήμων που εντάσσεται και η Βιάννος με οικονομική ενίσχυση 220.900,00 ευρώ για δεύτερη συνεχή χρονιά, αλλά και για το πρόγραμμα «Φιλόδημος I και II» στο οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων όπως αγροτική οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης, βιολογικών καθαρισμών κλπ. Για το θέμα του προσωπικού ο Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει δηλώνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ειδικότητες μηχανικών εντός του 2018.
Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε σχετικά:
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Υπουργό κο Παναγιώτη Σκουρλέτη για την διαρκή στήριξη προς τον ορεινό Δήμο Βιάννου στα θέματα που του έχουν τεθεί. Η συνέχιση της χρηματοδότησης των μικρών ορεινών και νησιωτικών Δήμων αποτελεί μια ουσιαστική οικονομική στήριξη στην δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε. Τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» αποτελούν σε αυτή την οικονομική συγκυρία αναπτυξιακά εργαλεία στην διάθεση των Δήμων που με απλές διαδικασίες επιλύουμε χρονίζοντα θέματα της καθημερινότητας».

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA