Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκαίνια του έργου αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου του Βυζαντινού Iερού Nαού Αγίου Θεοδώρου στον Χόνδρο Βιάννου
Εγκαίνια του έργου αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου του Βυζαντινού Iερού Nαού Αγίου Θεοδώρου στον Χόνδρο Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 09-10-2015

Δελτίο τύπου

Με την παρουσία Δημοτικών, Τοπικών Συμβούλων, και των κατοίκων του Χόνδρου έγιναν τα εγκαίνια από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, πατήρ Ιερόθεο Χιώτη και παραδόθηκε σε χρήση το έργο που αφορούσε στην αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου του Βυζαντινού ιερού ναού Αγίου Θεοδώρου στον Χόνδρο Βιάννου. Στον χώρο αυτό υπήρχε το παλαιό εγκαταλελειμμένο νεκροταφείο της τοπικής κοινότητας και σήμερα αποτελεί ένα χώρο πολιτισμού και φιλοξενίας πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Τα εγκαίνια έγιναν με την παρουσία του Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου κου Ευριπίδη Κουκιαδάκη ο όποιος επισήμανε την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου όπου μέσα από το πρόγραμμα Ο.Σ.Α.Π.Υ. έγιναν και γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις είτε μικρές είτε μεγαλύτερες προς όφελος των πολιτών της υπαίθρου και με αυτό τον τρόπο αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε τον Αντιπερειφερειάρχη για την παρουσία του, ενώ στο χαιρετισμό του τόνισε την συνεργασία της Περιφέρειας και όλων των τοπικών φορέων έτσι ώστε μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων αναδείχθηκε ο χώρος που σήμερα εγκαινιάστηκε, που αποτελεί ένα χώρο Θρησκείας και Πολιτισμού προς όφελος των κατοίκων. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Αρναουτάκη και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την στήριξη και την συνεργασία που έχουν έτσι ώστε τώρα να ολοκληρώνονται όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν στον Δήμο με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013. Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Χονδριγιανών το «Κεφάλι» λέγοντας ότι ως δημοτική αρχή θεωρούμε πως τέτοιοι σύλλογοι, μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Χονδριγιανών το «Κεφάλι» πατήρ Γεώργιος Χριστουδουλάκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία, και την έμπρακτη υποστήριξή του Δήμου Βιάννου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του βιβλίου Βυζαντινά Μνημεία του Χόνδρου του διδάκτωρ Ιωάννη Βολανάκη από τον φιλόλογο καθηγητή Εμμανουήλ Μανετάκη.

Το έργο «Αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου Χόνδρου Δ. Βιάννου», χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA