Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανάπλαση του οικισμού Αγίου Βασιλείου
Ανάπλαση του οικισμού Αγίου Βασιλείου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 22-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση τμήματος οικισμού Αγίου Βασιλείου Δ. Βιάννου» υπέγραψε στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας, ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανόλης Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιχάλης Βαρδάκης, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Μαρίας Νερατζάκη, και η επιβλέπων μηχανικός του έργου Νίκη Μπουζουνιεράκη.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 218.000€ που περιλαμβάνει την ανάπλαση του παραδοσιακού συνεκτικού τμήματος του οικισμού Αγίου Βασιλείου. Στο συγκεκριμένο έργο προβλέπεται η διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου του οικισμού και η αισθητική -λειτουργική ενοποίηση του με την αυλή του παλαιού δημοτικού σχολείου. Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου διαμορφώνεται λωρίδα κυκλοφορίας πεζών (με όδευση τυφλών) και επιστρώνεται με φυσικό κυβόλιθο.

Το τμήμα της κεντρικής οδού που αντιστοιχεί στην πρόσοψη της αυλή του σχολείου επιστρώνεται συνολικά επίσης με φυσικό κυβόλιθο κατά τρόπο που να ενοποιεί λειτουργικά και αισθητικά την αυλή του σχολείου με την κατάντη παιδική χαρά. Η αυλή του παλαιού δημοτικού σχολείου επιστρώνεται με τοπικό πωρόλιθο και διαμορφώνεται σε χώρο ανάπαυσης και πολιτιστικών εκδηλώσεων με την δημιουργία κλιμακωτής σκηνής στην βόρεια πλευρά της. Τμήμα της εσωτερικής οδού που οδηγεί στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου, διαμορφώνεται επίσης με φυσικό κυβόλιθο.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:

«πρώτιστο μέλημα του Δήμου Βιάννου είναι η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα μέσα από το συγκεκριμένο έργο βελτιώνεται η όψη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου, η οποία διατηρεί παραδοσιακά στοιχεία αρχιτεκτονικής, και είναι ενταγμένη στο δίκτυο των όμορφων χωριών της Κρήτης. Έτσι το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης εκτός από τη συμβολή του στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Αγίου Βασιλείου θα συμβάλει και στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία βελτιώνοντας την όψη ενός ιδιαίτερα αξιόλογου ορεινού οικισμού».

Το έργο «Ανάπλαση τμήματος οικισμού Αγίου Βασιλείου Δ. Βιάννου», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Ανάπλαση οικισμού Αγίου Βασιλείου

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA