Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τόποι της Μνήμης - Τόποι του Σήμερα - Βιάννος 2011
Τόποι της Μνήμης - Τόποι του Σήμερα - Βιάννος 2011 PDF Εκτύπωση

TEE - TAK
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Τόποι της Μνήμης - Τόποι του Σήμερα (Βιάννος 2011)»

2η Συνάντηση Εργασίας της Διευρυμένης Οργανωτικής Επιτροπής

Άνω Βιαννος Σάββατο 6/08/2011 ώρα 19:00

Μετά τη θετική αποδοχή της πρότασης του ΤΕΕ ΤΑΚ από το Δημοτικό συμβούλιο Βιάννου, όπου και έγινε η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. Πέτρο Ινιωτάκη και Οδυσσέα Σγουρό, έγινε η δεύτερη συνάντηση εργασίας της οργανωτικής επιτροπής στο Δημαρχείο Βιάννου.

Όπως είναι ήδη γνωστό το ΤΕΕ-ΤΑΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμβάλει ενεργά στην πολύπλευρη ανάδειξη των ζητημάτων της Ιστορίας και της σημερινής φυσιογνωμίας της μαρτυρικής Βιάννου.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την οργάνωση ενός πολυθεματικού αφιερώματος με θέμα:

«Βιάννος 2011-12 - Οιονεί τοπίο μνήμης και βίου ανθρώπων»

Η πολυεπίπεδη αυτή προσέγγιση θα αποτελέσει ένα βήμα που θα επιτρέψει εκτός από την εμβληματική αναφορά στα ζητήματα που σχετίζονται με την επώδυνη μαρτυρική της εμπειρία και την ιστορική της εξέλιξη να αναφανούν και να τεθούν προς δημόσια διαβούλευση και όλες οι ξεχωριστές συνιστώσες που χαρακτηρίζουν σήμερα το επίπεδο της παραγωγικής και της κοινωνικής της συγκρότησης.

Η ιδιαιτερότητα της τοπικής ταυτότητας και του φυσικού περιβάλλοντος, η κατάσταση των υποδομών και του οικιστικού και αρχιτεκτονικού αποθέματος, η μνημειακή κληρονομιά και τα πολύτροπα σπαράγματα των χρόνων, η σημερινή πολιτισμική της φυσιογνωμία και οι δράσεις της κοινωνίας των Πολιτών και οι συλλογικότητες που αντιστέκονται που σχηματοποιούν τα ίχνη της διαδρομής και τα στοιχεία της μελλοντικής της δυναμικής, είναι πεδία στα οποία οφείλουμε να εστιάσουμε.

Όλα τα παραπάνω συγκροτούν το αληθινό «πνεύμα του Τόπου» και μπορούν να αποτελέσουν αφετηρίες για το θετικό του μετασχηματισμό και την αποκατάστασή του μέσα στο εξαιρετικά απαιτητικό και σε αρκετές περιπτώσεις ισοπεδωτικό κυρίαρχο «παράδειγμα» και τις λογικές της μονότροπης ανάπτυξης που επικρατεί σήμερα.

Η οργάνωση ενός τριήμερου ειδικού αφιερώματος με την παρουσία του επιστημονικού και πολιτικού λόγου και δράσεις που θα αναφέρονται σε όλες τις δημιουργικές εκφράσεις του Τόπου και του Κόσμου, μπορούν να συνθέσουν μια πολύτοπη πρόταση που θα επανακαθορίσει άξονες, προτεραιότητες, πρακτικές και προγράμματα της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών και συλλογικών της εκφράσεων και θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μέσω της ανοικτής δημόσιας συζήτησης μια νέα οπτική για τη Βιάννο.

Για το παραπάνω έγινε πρόταση από τον Δήμαρχο Βιάννου να είναι αφιερωμένο στα 150 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την γέννηση του Ιωάννη Κονδυλάκη.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA