Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος, της Φύσης και της Αντίστασης στο οροπέδιο του Ομαλού
Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος, της Φύσης και της Αντίστασης στο οροπέδιο του Ομαλού PDF Εκτύπωση

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο τριπλός εορτασμός στον Ομαλό της Βιάννου, για το Άγιο Πνεύμα, τη Φύση και την Αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών, παρουσία του Δημάρχου κ. Παύλου Μπαριτάκη.

Εκεί, στον Ομαλό της Βιάννου, στο μοναδικής ομορφιάς οροπέδιο, με την παρουσία πλήθους κόσμου, του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και ιερέων του Δήμου, Βουλευτών και εκπροσώπων των Αρχών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, παράλληλα με την γιορτή του Αγίου Πνεύματος και της Φύσης, να αποδώσουν τιμές στους αγωνιστές της Αντίστασης κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Αρχικά τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα. Ακολούθησαν: Τρισάγιο στο χώρο του μνημείου προς τιμή των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, ο χαιρετισμός του Δημάρχου Βιάννου και η ομιλία για την Αντίσταση στην Βιάννο από τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου. Ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παύλος Μπαριτάκης στη διάρκεια του χαιρετισμού του στάθηκε ιδιαίτερα στους Βιαννίτες που αντιστάθηκαν στους Γερμανούς Κατακτητές, δίνοντας τη ζωή τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας. Ένας αγώνας Αντίστασης, που οδήγησε τους Ναζί στην διάπραξη μιας εκ των χειρότερων θηριωδιών στη σύγχρονη παγκόσμια Ιστορία και σε ένα από τα μεγαλύτερα Ολοκαυτώματα στην Ευρώπη. Για αυτό και η σημερινή ημέρα, όπως είπε ο κ. Μπαριτάκης, είναι μια ακόμη ευκαιρία τιμής και μνήμης. Μια ημέρα που θυμίζει σε όλους μας όχι μόνο τη θυσία των εκατοντάδων προγόνων μας, αλλά και το χρέος και την ευθύνη που έχουμε, αφενός για να διατηρήσουμε άσβεστη στη μνήμη μας την πράξη ηρωισμού τους, αφετέρου για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την δικαίωση τους, μέσα από την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ένα αίτημα δίκαιο, για έναν αγώνα σαν αυτόν των Βιαννιτών που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους, παραμένοντας πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Είναι όμως και μια μέρα αφιερωμένη στην Ορθοδοξία, την οποία τιμούμε, αλλά και στο Περιβάλλον. Μια ημέρα που μας θυμίζει πως η Φύση πλήττεται από την κλιματική κρίση και μαζί και εμείς. Βιώνουμε όλοι τις συνέπειες αυτής της αλλαγής, για αυτό και έχουμε ευθύνη, όχι μόνο να σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλά να αναλάβουμε δράση για τη διαφύλαξη και την προστασία του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Νίκος Σπυριδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Αμαργιαννιτάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου αντιπλοίαρχος κ. Νίκος Τσομπάνης, ο Διοικητής ΑΤ Βιάννου κ. Νικήτας Μελεσσανάκης, ο Υποδιοικητής του Π.Σ. Βιάννου κ. Δημήτρης Μπιτσακάκης.

Επίσης στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πέραν του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, ιερείς της Βιάννου, οι αντιδήμαρχοι κ. Μανώλης Αγαπουλάκης και κ. Μπάμπης Κονδυλάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Καρτσάκης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κ. Αριστομένης Συγγελάκης και ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων κ. Αριστομένης Συγγελάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Σοκαρά κ. Νίκος Μπιμπάκης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γιώργος Κλάδος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας κ. Γιώργος Καλογεράκης, που εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή.

Το παρών έδωσαν τέλος εκπρόσωποι φορέων, τοπικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου ενώ στεφάνι κατέθεσε και εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παρευρισκόμενοι, μετά το τέλος των εκδηλώσεων, περιηγήθηκαν στα μιτάτα της περιοχής, όπου εκεί - όπως είθισται κάθε χρόνο - είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα παραδοσιακά κτηνοτροφικά προϊόντα.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA