Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στο Μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες ο Παύλος Μπαριτάκης
Στο Μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες ο Παύλος Μπαριτάκης PDF Εκτύπωση

Στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων, που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Αμέσως μετά ο κ. Μπαριτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 82 χρόνων από την εκτέλεση των 62 ηρώων από τους Γερμανούς Κατακτητές έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα 62 συμπατριώτες μας, εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζί, στην περιοχή Ξηροποτάμου του Γαζίου, δίνοντας τη ζωή τους για την Ελευθερία.

Ανάμεσα στους ήρωες αυτούς ήταν και πέντε επίλεκτα μέλη της κοινωνίας της Βιάννου και συγκεκριμένα: ο μοίραρχος Σπύρος Καπετανάκης, διοικητής χωροφυλακής Βιάννου, ο Μύρων Εμμ. Κονδυλάκης, ο Μιχάλης Γ. Παπαδογιάννης, ο Χαράλαμπος Εμμ. Πετράκης και ο γιος του, Νικόλαος Χαρ. Πετράκης.
Σε αυτούς τους Εθνομάρτυρες, που αποτελούν σύμβολα θάρρους και αυταπάρνησης, δείχνοντας σε όλους εμάς, ποιος είναι ο δρόμος του καθήκοντος για την πατρίδα, αποτίνουμε φόρο τιμής», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι οι 62 Μάρτυρες, 82 χρόνια μετά εξακολουθούν να λειτουργούν ως παράδειγμα προς όλους για τον αγώνα που πρέπει να κάνουν για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, αξιοπρέπεια και Εθνική Ανεξαρτησία.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA