Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στην Ημερίδα για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι, μετείχε ως Ομιλητής ο Δήμαρχος Βιάννου
Στην Ημερίδα για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι, μετείχε ως Ομιλητής ο Δήμαρχος Βιάννου PDF Εκτύπωση

Παύλος Μπαριτάκης: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μπροστά στην πρόκληση και τις προοπτικές που δημιουργεί το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι

 

Τη δική του οπτική μπροστά στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Ο κ. Μπαριτάκης συγκεκριμένα μετείχε στην Ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με θέμα: «Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μπροστά στο μεγάλο κύμα της επερχόμενης ανάπτυξης. Νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου: Δυνατότητες - Ευκαιρίες - Κίνδυνοι - Προκλήσεις» και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας κ. Μιχάλη Βάμβουκα και του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του ο Δήμαρχος Βιάννου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τοπικό Επιχειρείν ως σήμερα, στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στο μέλλον, ενόψει και της λειτουργίας του νέου αερολιμένα που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο, όχι μόνο στο Νομό Ηρακλείου, αλλά σε όλη την Κρήτη, αλλά και στις ευκαιρίες που «ξεδιπλώνονται» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Βιάννου: «Η περιοχή του Δήμου Βιάννου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα, η οποία θα επηρεαστεί άμεσα από την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, τόσο στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα, όσο και στον πρωτογενή τομέα».

Ο κ. Μπαριτάκης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης νέων υποδομών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται, μέσα από το έργο του νέου αερολιμένα. Ενώ αναφερόμενος στο Δήμο Βιάννου, επισήμανε πως:

«Η Δημοτική Αρχή, στηρίζει την επιχειρηματικότητα, η οποία όμως πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια και τα όρια του πολεοδομικού σχεδιασμού, τον οποίο έχει στα σκαριά ο Δήμος.

Και βέβαια ο σκοπός είναι να στηριχθούν - μέσα από μέτρα και σχέδιο - οι τοπικές επιχειρήσεις, ώστε αφενός να μπορέσουν να επιβιώσουν, αφετέρου να μπορέσουν να έχουν θετικά αποτελέσματα στο κομμάτι της Απασχόλησης. Νέες θέσεις εργασίες, νέα και υγιής επιχειρηματικότητα, σεβόμενη το περιβάλλον και την ανάπτυξη του τόπου, μέσα από ένα μοντέλο, το οποίο θα σέβεται τα ποιοτικά και τα ειδικά χωροταξικά χαρακτηριστικά της περιοχής της Βιάννου».

Ενώ, ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπαριτάκης είπε ότι: «όλοι μαζί οι όμοροι Δήμοι που επηρεάζονται από το αεροδρόμιο έχουν συντάξει το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, το οποίο η Πολιτεία οφείλει να αποδεχτεί και να χρηματοδοτήσει, ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής, το οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι... παρόν, με τη λειτουργία του νέου αερολιμένα».

Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA