Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδήλωση Μνήμης για τα Ανώγεια, τη Βιάννο και την Κάνδανο, με Προεκτάσεις και Μηνύματα για μια Ενωμένη Ευρώπη
Εκδήλωση Μνήμης για τα Ανώγεια, τη Βιάννο και την Κάνδανο, με Προεκτάσεις και Μηνύματα για μια Ενωμένη Ευρώπη PDF Εκτύπωση

Με σεβασμό στη μνήμη, τους αγώνες και την Ιστορία τους, οι Δήμοι Ανωγείων, Βιάννου και Κανδάνου συνδιοργάνωσαν - με την ευκαιρία των επικείμενων ευρωεκλογών - "ανοιχτή" συζήτηση για την Ευρώπη.

Μία Ενωμένη Ευρώπη, η οποία χτίστηκε πάνω στις στάχτες των μαρτυρικών χωριών και η οποία έχει την υποχρέωση να διατηρήσει και να αναδείξει τη μνήμη των Μαρτυρικών Τόπων, τη μνήμη των θυμάτων, τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συνδέοντας την Ιστορία, με την πορεία της στο σήμερα και το αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Ανώγεια - Βιάννος- Κάνδανος: 80 χρόνια μνήμης, 80 χρόνια ειρήνης», ήταν αφιερωμένη στα μαρτυρικά χωριά των Ανωγείων, της Βιάννου και της Κανδάνου, με ένα εκ των βασικών θεμάτων συζήτησης να είναι -μεταξύ άλλων- και η δικαίωση όλων όσων έχυσαν το αίμα τους για τη Ελευθερία, χάνοντας τη ζωή τους, από τις θηριωδίες που έγιναν από τους Γερμανούς Ναζί, αλλά και η προέκταση των επιπτώσεων, ενεργειών σαν τη συγκεκριμένη, ως τις μέρες μας.

Στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου οι τρεις Δήμαρχοι των Μαρτυρικών Δήμων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης (Ανωγείων), Παύλος Μπαριτάκης (Βιάννου) και Αντώνης Περράκης (Καντανου και Σελίνου) απηύθυναν χαιρετισμό και κάλεσμα για τη διατήρηση της μνήμης και την ανάδειξη της, σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να μην επιτρέψουμε άλλο βαθύ τραύμα στην ανθρωπότητα.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου κ. Παντελής Ρυακιωτάκης, συμμετείχαν ως ομιλητές οι: Μανώλης Κεφαλογιάννης Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παπανδρέου Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και Πέτρος Λυμπεράκης Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά και Βιολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ευρωπαϊκές προκλήσεις της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και στην αναγκαιότητα συμμετοχής στις ευρωεκλογές.

Τέλος, οι διοργανωτές της εκδήλωσης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τη Διοίκηση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και στον Δήμο Ηρακλείου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA