Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στην 1η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης
Στην 1η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης PDF Εκτύπωση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, παρουσία του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αργυρούπολη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, τέθηκαν μια σειρά ζητήματα προς συζήτηση στη βάση της ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ορθότερης διαχείρισης της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων που μετέχουν στο Δίκτυο.

Ο κ. Μπαριτάκης με αφορμή τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση δήλωσε πως:

«Η συμμετοχή του Δήμου μας στο Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων θα εξασφαλίσει τη λήψη της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ανθεκτικότητας και Αειφορίας, συμβάλλοντας πολλαπλά στο έργο της Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα Δίκτυο όπου συμμετέχουν 120 Δήμοι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την διαχείριση και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και δυσκολιών, απέναντι στους κινδύνους των φυσικών καταστροφών με στοχευμένες παρεμβάσεις, μέσω διεθνών και εθνικών στρατηγικών».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία δημιουργήθηκε στις 12 Μαρτίου 2024, μέσα από το 3ο Forum του ΣΠΑΥ, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου αυτοδιοικητικού «βραχίονα» στήριξης των Δήμων και κατ΄ επέκταση των πολιτών.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA