Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
Συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας PDF Εκτύπωση

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου 2024, την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βιάννου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βιάννου με ανακοίνωση έχει κάνει γνωστό ότι ήδη από τις 15 Απριλίου 2024, έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος για την Κρήτη, ενώ από την 1η Μάη 2024 έχουν τεθεί σε ισχύ οι περιορισμοί της αντιπυρικής περιόδου αναφορικά με την χρήση φλόγας στην ύπαιθρο.

Σημειώνεται ότι η «απαγόρευση χρήσης πυρός» επισπεύσθηκε και μάλιστα εφαρμόζεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη την Κρήτη, προκειμένου να περιοριστούν τυχόν παραβάσεις.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά και θα τους επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Στη συνεδρίαση έχει κληθεί να μετάσχει ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης και τα μέλη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA