Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδήλωση στην Άρβη για τα Πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Εκδήλωση στην Άρβη για τα Πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας PDF Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση, πραγματοποιείται μια ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Βιάννου.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης, την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6 μμ.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης και του σχεδιασμού της για την ανάγκη ενεργούς περιβαλλοντικής διαχείρισης σε κάθε Δημοτική Ενότητα της Κρήτης.

Η πρωτοβουλία αυτή χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και θα υλοποιηθεί από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο, δίνοντας κίνητρο στους πολίτες για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που γίνονται με αρωγό την κοινωνία, την ώρα που τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Για την εγγραφή σας, μπείτε στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-arvi/

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Παύλο Μπαριτάκη και τον πρόεδρο της "Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα" κ. Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης που είχε γίνει στο Δημαρχείο Βιάννου, ήταν να συζητηθεί η συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση»:

Στήριξη Ενεργειακών Κοινοτήτων για την ανάπτυξη δράσεων αυτοπαραγωγής (Ενεργειακές Κοινότητες), με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Βιάννου και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA