Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση για την Υλοποίηση του Έργου “Crete Valley”, Υποέργο Ενεργειακή Κοιλάδα Άρβης
Συνάντηση για την Υλοποίηση του Έργου “Crete Valley”, Υποέργο Ενεργειακή Κοιλάδα Άρβης PDF Εκτύπωση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα στελέχη της «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα» για την υλοποίηση το έργου "Crete Valley", Υποέργο Ενεργειακή Κοιλάδα Άρβης με προϋπολογισμό 1.550,000 ευρώ, είχε ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, παρουσία Αντιδημάρχων, των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμιρών, Αγίου Βασιλείου και εκπροσώπων των Φορέων της Άρβης.

Το νέο αυτό έργο, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει έως το 2028 να δημιουργήσει τις πρώτες πιλοτικές εφαρμογές, για τη μετατροπή της Κρήτης σε ένα βιώσιμο, αποκεντρωμένο ενεργειακό σύστημα. Μέσω ενός συνδυασμού σταθμών αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το έργο "Crete Valley" θα επιδείξει, σε πραγματικές συνθήκες, τη βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την αποθήκευση και διαχείρισή της, για την κάλυψη των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του νησιού.

Για την περιοχή της Άρβης προβλέπεται η ενεργειακή αυτονομία κατοικιών, δημοτικών κτιρίων, αντλιοστασίων, δημοτικού φωτισμού κτίρια πολιτιστικού σκοπού και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Πέρα από τα βασικά έργα παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας, η κρητική Κοιλάδα Ανανεώσιμης Ενέργειας (Renewable Energy Valley) θα ενσωματώσει απρόσκοπτα καινοτόμα συστήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ανοιχτές ψηφιακές λύσεις, διαδικασίες κοινωνικής καινοτομίας και ισχυρά επιχειρηματικά μοντέλα.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του έργου είναι η έμφαση που δίνει στη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού. Το έργο θεωρεί ότι οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε έργα ενεργειακής μετάβασης, ως ένας τρόπος για την επίτευξη τόσο της ενεργειακής ανεξαρτησίας όσο και της ενεργειακής δημοκρατίας με πολλαπλά οφέλη στην μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης τόνισε πως: «Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αφορούν την μείωση του ενεργειακού κόστους έχοντας ως κύριο στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτιρίων και υποδομών, με παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 και βέβαια την εφαρμογή της ενεργειακής δημοκρατίας στην πράξη».

Στη συνάντηση συμμετείχαν για τον Δήμο Βιάννου οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κονδυλάκης, Εμμανουήλ Αγαπουλάκης, Γιώργος Βιαννιτάκης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμιρών Εμμανουήλ Ηλιάκης και Αγίου Βασιλείου Χριστόφορος Παπαδάκης. Από τους φορείς της Άρβης ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιωάννης Καρπαθάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωάννης Ρουμελιώτης, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γεώργιος Κουτεντάκης, ο Ιερέας πατήρ Στυλιανός Γεωργιαννάκης.

Από την «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα» συμμετείχαν ο Δημήτρης Κατσαπρακάκης, ο Γιώργος Βισκαδούρος, ο Άρης Τσεκούρας και ο Γιώργος Κοτσιομπελος, συντονιστής του έργου για την Κρήτη.

 

Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA