Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στα Εγκαίνια του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για τα Υδρόβια Ζώα στο Ηράκλειο ο κ. Παύλος Μπαριτάκης
Στα Εγκαίνια του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για τα Υδρόβια Ζώα στο Ηράκλειο ο κ. Παύλος Μπαριτάκης PDF Εκτύπωση

01.jpg

Στα εγκαίνια του 1ου Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για τα Υδρόβια Ζώα, που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Εγκαίνια, τα οποία έγιναν παρουσία της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, κ. Στέλλας Κυριακίδου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, αλλά και εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων.

Ο κ. Μπαριτάκης σε δήλωση του για την εγκαθίδρυση, τη λειτουργία του πρώτου Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τα υδρόβια ζώα που θα έχει την έδρα του στο Ηράκλειο και τη σπουδαιότητα αυτής της εξέλιξης είπε:

«Η λειτουργία πρώτου Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τα υδρόβια ζώα, που θα εδρεύει στο Ηράκλειο, αποτελεί αναμφίβολα μια επιτυχή εξέλιξη για τον τόπο μας.
Το συγκεκριμένο Κέντρο Αναφοράς, ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν στην Ευρώπη, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη στρατηγικών κατευθύνσεων για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, με πολλαπλά οφέλη για τις αρμόδιες Εθνικές Αρχές, τους παραγωγούς ιχθυοκαλλιέργειας, την ερευνητική Κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Είμαι βέβαιος πως, με τη συμβολή και του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο θα υπάγεται το Κέντρο Αναφοράς και μέσα από την επιστημονική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή δεικτών παρακολούθησης της ευζωίας των υδρόβιων οργανισμών, θα έχουμε σύντομα τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα».

 

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (278 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA