Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ψηφιακή Εφαρμογή για την Υποβολή Δηλώσεων Απόδοσης Τέλους Διαμονής Παρεπιδημούντων
Ψηφιακή Εφαρμογή για την Υποβολή Δηλώσεων Απόδοσης Τέλους Διαμονής Παρεπιδημούντων PDF Εκτύπωση

Μία νέα ψηφιακή εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων απόδοσης τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και τέλους επί ακαθαρίστων εσόδων τίθεται στη διάθεση πολιτών και επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και σε ξενοδοχειακές υπηρεσίες με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Όλοι οι υπόχρεοι καταβολής του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων (ν. 339/1976 παρ. 1, αρ. 1) του Δήμου Βιάννου οφείλουν πλέον να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις ψηφιακά μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή myAADE / Εφαρμογές / Φορολογικές Υπηρεσίες / Τέλη & ειδικοί φόροι / Δήλωση απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Για την είσπραξη του τέλους εκδίδεται Ταυτότητα Οφειλής και τα αντίστοιχα έσοδα αποδίδονται στον Δήμο Βιάννου.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 1209/2023, ΦΕΚ 7332/Β/22-12-2023), οι υπόχρεοι σε καταβολή τέλους παρεπιδημούντων ή τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων:

εφόσον υπόκεινται σε ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών στον ίδιο χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση ΦΠΑ και το δηλωθέν ποσό καταβάλλεται στην ίδια προθεσμία που ισχύει για την απόδοση του ΦΠΑ, εφόσον δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που ακολουθεί κάθε ημερολογιακό τρίμηνο, δηλαδή μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του επομένου έτους.

Επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής μηδενικής δήλωσης.

Για τη διευκόλυνση των υπόχρεων, ειδικά για τη δήλωση και καταβολή των τελών των ετών 2022 και 2023, προβλέπεται προθεσμία υποβολής δήλωσης και εμπρόθεσμης καταβολής τους έως τις 31/1/2024, ως εξής:

Για το έτος 2022, τα οφειλόμενα τέλη παρεπιδημούντων και επί ακαθάριστων εσόδων θα περιλαμβάνονται σε μία ενιαία δήλωση.

Για το έτος 2023, τα τέλη παρεπιδημούντων και επί ακαθάριστων εσόδων θα περιλαμβάνονται σε ξεχωριστές δηλώσεις για τις αντίστοιχες φορολογικές περιόδους.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη υποβολής της σχετικής δήλωσης η βεβαίωση θα γίνεται από την υπηρεσία του Δήμου με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και προσαυξήσεων και λοιπών συνεπειών δέσμευση ΑΦΜ κ.λπ.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA