Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 2-12-2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Βασίλη Έξαρχο είχε στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης. Στην συναντηση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κος Βασίλης Κεγκέρογου. Το θέμα της συζήτησης ήταν η καταβολή των αποζημιώσεων από την πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου 2012 στην Βιάννο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο ΕΛΓΑ κατατέθηκαν 550 αιτήσεις από πληγέντες παραγωγούς, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εκκαθάρισης ενώ κάποιες από αυτές έχουν ελλιπή στοιχεία για τις οποίες θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι έτσι ώστε να συμπληρωθούν με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε ότι σταδιακά και μόλις οριστικοποιούνται οι έλεγχοι στα δικαιολογητικά από την υπηρεσία θα δίνεται και η εντολή πληρωμής με στόχο η έναρξη της πίστωσης των αποζημιώσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων να ξεκινήσει την περίοδο των εορτών δηλαδή προς το τέλος του 2013.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό των αποζημιώσεων από την φετινή κατάσταση που δημιουργήθηκε στους ελαιοπαραγωγούς λόγου του φαινόμενου της σχινοκαρπίας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει ήδη η συλλογή των στοιχείων καθώς και η τεκμηρίωση του αιτήματος για αποζημιώσεις προκειμένου το πρόγραμμα να υποβληθεί για έγκριση αρχές του 2014 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα στοιχεία πάντως δείχνουν καταστροφή πολύ μεγαλύτερη από τις πρώτες εκτιμήσεις αφού η ζημιές σε ορισμένες περιοχές είναι στο 100% της παραγωγής . Όμως οι αποζημιώσεις αυτές δεν μπορούν να πληρωθούν μέσω ΕΛΓΑ αλλά εντάσσονται στα ΠΣΕΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει χρονική καθυστέρηση στην καταβολή τους.

Ο Δήμαρχος επισήμανε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου, την ανάγκη να προχωρήσει όσο γίνεται πιο σύντομα η καταβολή των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι η σημερινή κατάσταση έχει φέρει σε δεινή θέση του παραγωγούς του Δήμου αφού φέτος δεν θα υπάρξει εισόδημα από τις ελιές που ως γνωστό αποτελούν μονοκαλλιέργεια στην περιοχή.

 

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA