Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου στο Υπουργείο Οικονομικών με την Υφυπουργό κα Κατερίνα Παπανάτσιου
Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου στο Υπουργείο Οικονομικών με την Υφυπουργό κα Κατερίνα Παπανάτσιου PDF Εκτύπωση
Άνω Βιάννος 25/04/2018
Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα, είχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τους Δημάρχους Σητείας κ. Πατεράκη Θεόδωρο, και Χερσονήσου κ. Μαστοράκη Γιάννη, με την παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη και κ. Μανόλη Θραψανιώτη με αντικείμενο την τακτοποίηση -αδειοδότηση υφιστάμενων έργων υποδομών, δρόμοι με λιθοδομές, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την οριοθέτηση γραμμών αιγιαλού, παραλίας κλπ.
Όπως τονίσθηκε από τους Δημάρχους υπάρχει θέμα με υφιστάμενους δρόμους, κυρίως σε παραλιακούς οικισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις διαβρώσεις και καταστροφές από θαλάσσια ρεύματα, τα οποία δυστυχώς, με το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς, δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να παραμένουν οι υποδομές αυτές ασυντήρητες και να δημιουργούνται προβλήματα στους χρήστες.
Τη θέση των Δημάρχων στήριξαν και οι παριστάμενοι βουλευτές, ζητώντας από την Υφυπουργό να λάβει υπ όψιν της τις προτάσεις των δημάρχων, δεδομένου και του επικείμενου νομοσχεδίου, καθώς είναι πολύ σημαντικό να τακτοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές και να μπει τάξη στην σημερινή κατάσταση, ενώ από τώρα και στο εξής θα ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία για τις νέες παρεμβάσεις που θα γίνονται με περιβαντολλογική αδειοδότηση.
Η Υφυπουργός τόνισε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα με το νέο νόμο ο οποίος θα δώσει λύσεις ενώ θα ισχύσουν νέοι κανόνες από τώρα και στο εξής. Είπε επίσης ότι όταν υφίσταται έκτακτη ανάγκη πολιτικής προστασίας οι εργασίες θα εκτελούνται άμεσα χωρίς ιδιαίτερη αδειοδότηση, η οποία θα γίνεται μετά το πέρας των εργασιών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν την Υφυπουργό για την ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και ανέφεραν ότι αναμένουν το νομοσχέδιο για τελικές παρατηρήσεις σε επίπεδο ΠΕΔ Κρήτης.
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA