Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον Δήμο Βιάννου
Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 11-02-2016

Δελτίο τύπου

«Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον Δήμο Βιάννου»

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εξετάσεις μαστογραφίας στον Δήμο Βιάννου. Εβδομήντα γυναίκες υπεβλήθησαν σε μαστογραφικό έλεγχο, τον οποίο προσέφερε δωρεάν ο Δήμος Βιάννου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία την Κ.Ε.Δ.Ε. και με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζόμενων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Βιάννου. Οι εξετάσεις μαστογραφίας πραγματοποιήθηκαν με κινητή μονάδα μαστογράφου, στο χώρο του Βλαχάκειου Πνευματικού Κέντρου Άνω Βιάννου, τη Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Τις εξετάσεις πραγματοποιήσαν οι τεχνολόγοι ακτινολογίας κυρίες Χαρά Ρέτσα και Δώρα Κακαβά, που συνόδευσαν την κινητή μονάδα μαστογράφου στην Βιάννο για τον σκοπό αυτό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτεί η Κ.Ε.Δ.Ε. , με σκοπό η μονάδα να περιοδεύσει σε δήμους της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Παρά την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν η σημαντική πρόοδος της ιατρικής επιστήμης που οδήγησε σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Την μονάδα επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης με τον Αντιδήμαρχο κο Νικήτα Γιαμαλάκη. Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε το προσωπικό της μονάδας που πραγματοποίησε τις εξετάσεις καθώς και την Διοίκηση της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρίας και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για την υλοποίηση του προγράμματος παροχής δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας στον Δήμο Βιάννου, ενώ τόνισε ότι στον προγραμματισμό του Δήμου είναι συνέχιση των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στον Δήμο.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA