Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου «Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρχανών στον Δήμο Βιάννου»
«Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού σχολείου Αρχανών στον Δήμο Βιάννου» PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 13-10-2015

Δελτίο τύπου

Τον Δήμο Βιάννου επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές με τους δασκάλους τους από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών. Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου στην περιοχή Πλακάδο δίπλα στον ιστορικό πλάτανο της Άνω Βιάννου.

Στην συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, όπου τα υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Δήμαρχος κος Παύλος Μπαριτάκης που αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ολοκαυτώματος και στα γεγονότα του μαύρου Σεπτέμβρη του 1943. Είναι καθήκον μας τόνισε ο Δήμαρχος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη γιατί λαός χωρίς μνήμη, είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει το παρελθόν του. Στα παιδιά έγινε η προβολή ντοκιμαντέρ όπου έχουν καταγραφεί μαρτυρίες από επιζώντες των εκτελέσεων με την περιγραφή των γεγονότων όπως αυτοί τα έζησαν τότε ως μικρά παιδιά, αλλά και τις συνέπειες και τις κακουχίες που υπέστησαν μετά τα γεγονότα. Τα παιδιά επισκέφθηκαν το πανδημοτικό Ηρώο στο Σελί Αμιρών και ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους με την παρουσία τους στο ιστορικό Δημοτικό σχολείο Αμιρών που σήμερα λειτουργεί με 8 μαθητές και αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους, και πως γίνεται η διδασκαλία σε ένα μονοθέσιο σχολείο που λειτουργεί με ένα δάσκαλο για όλες τις τάξεις.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους δασκάλους τους, που επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμα των σχολικών εκδρομών τους την επίσκεψη τους στον Μαρτυρικό Δήμο Βιάννου, και ευχήθηκε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και αλλά σχολεία από ολόκληρη την Κρήτη.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA