Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή Σύμβασης για το έργο κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Άρβης - Νέας Άρβης
Υπογραφή Σύμβασης για το έργο κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Άρβης - Νέας Άρβης PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 04-04-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Άρβης και Νέας Άρβης, ένα μεγάλο έργο υποδομής προϋπολογισμού 455.000,00 €, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανόλης Αγαπουλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανόλης Καργιολάκης και Μηνάς Σταυρακάκης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Βασιλείου και Αμιρών Βαρδάκης Μιχαήλ και Ηλιάκης Εμμανουήλ, και ο επιβλέπων μηχανικός Γεώργιος Παπαμαστοράκης.

Το έργο θα εκτελεστεί στους οικισμούς Άρβης και Ν. Άρβης του Δήμου Βιάννου και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών με προκατασκευασμένες μονάδες.

Περιλαμβάνονται:

  • Βιολογική επεξεργασία των υγρών αποβλήτων σε επίπεδο τριτοβάθμιας επεξεργασίας σε κλειστές προκατασκευασμένες μονάδες με πλήρη ηχομόνωση και πλήρη απόσμηση.
  • Σύστημα απολύμανσης της εκροής με δοσομετρικές αντλίες διαλύματος υποχλωριώδους νατρίου.
  • Σύστημα εξουδετέρωσης οσμαερίων οικολογικό, χωρίς παραγωγή αποβλήτων.
  • Ηλεκτρικός πίνακας, με PLC με κατάλληλο λογισμικό, σύστημα πλήρως αυτοματοποιημένο, ώστε να λειτουργεί πλήρως ακόμη και σε βλάβες, με τηλεειδοποίηση σε περίπτωση βλάβης.
  • Ένας οικίσκος.
  • Λοιπά έργα υποδομής

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωση του ανάφερε

Ολοκληρώνεται με την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Άρβης και Νέας Άρβης, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000, 00 ευρώ με την λειτουργία του οποίου δίνεται οριστική λύση στην διάθεση των λυμάτων μια περιοχής με έντονα αναπτυξιακά στοιχεία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους του φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου όπως την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου με την παραχώρηση του χώρου για την κατασκευή της μονάδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρβης για την συμμετοχή του στην αγορά του οικοπέδου για την κατασκευή της σηπτικής δεξαμενής, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής που βοηθήσαν σημαντικά στην υλοποίηση του έργου αυτού.

Το έργο «επεξεργασία υδάτων (λύματα) οικισμών Άρβης και Νέας Άρβης», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Βιολογικός Άρβης

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA