Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ»
Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πληροφορίες: Ζαχαρένια Θεοδοσάκη

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 11-02-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» μέσω της ένταξης του Έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές στο Δήμο Βιάννου»

Ως επιλέξιμη για χρηματοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες εποπτείας και εφαρμογής του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Βιάννου με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Στην συγκεκριμένη πρόταση εντάθηκε το Δημοτικό σχολείο Άνω Βιάννου προκειμένου να εκτελεστούν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, με απώτερο σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και υποδομών του κτιρίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  • Αντικατάσταση Κουφωμάτων με νέα Θερμοδιακοπής με διπλούς υαλοπίνακες
  • Κατασκευή Κελύφους Θερμοπρόσοψης
  • Θερμομόνωση Υπογείου
  • Θερμομόνωση Δώματος
  • Υγρομόνωση Δώματος
  • Αντικατάσταση Λαμπτήρων
  • Υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων

Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας αναμένεται βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης - εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου που ανέρχεται σε ποσοστό 54% και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με εκτιμώμενη συνολική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 56,35 % . Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των σχετικών παρεμβάσεων.

Για την ένταξη του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα Εξοικονομώ ΙΙ, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης , εξέφρασε την ικανοποίηση του , τονίζοντας πως άλλη σημαντική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής θα υλοποιηθεί στον Δήμο με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, την εξοικονόμηση ενέργειας , αλλά και την βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας του.

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA