Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σύσκεψη Αγροτών στον Δήμο Βιάννου
Σύσκεψη Αγροτών στον Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 31-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Δήμο Βιάννου βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο από την Ο.Α.Σ.Ν.Η. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Γιώργο Τζωρτζάκη και τους Μιχάλη Καμπιτάκη και Νίκο Κολιαροδάκη με στόχο την ενημέρωση των αγροτικών στελεχών του Δήμου για την κινητοποίηση των αγροτών στις 04/11/2013 ως αποτέλεσμα της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Η συνάντηση έγινε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου με την συμμετοχή πολλών Πρόεδρων Τοπικών Κοινοτήτων, στελεχών από τις Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμών της περιοχής. Ο Δήμαρχος Βιάννου τόνισε ότι συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών καθώς η Βιάννος είναι ένας αγροτικός Δήμος που στηρίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα και η οποιαδήποτε επιβολή φόρου στις αγροτικές εκτάσεις θα σημάνει και την διάλυση της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χρόνια. Μάλιστα σήμερα θα γίνει και Δημοτικό Συμβούλιο όπου το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά. Το σχέδιο ψηφίσματος για τον Δήμο όπως τόνισε ο Δήμαρχος περιλαμβάνει την στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, το κλείσιμο του Δήμου την Δευτέρα 04/11/2013, την συμμετοχή όλου του Δημοτικού Συμβουλίου στην κινητοποίηση, καθώς και την διάθεση μεταφορικών μέσων για να συμμετέχουν οι δημότες στις κινητοποιήσεις.

Ο Πρόεδρος της Ο.Α.Σ.Ν.Η. τόνισε πως οι αγρότες οδηγούνται στην καταστροφή και ουσιαστικά η επιβολή του νέου φόρου οδηγεί στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών και στο ξεπούλημα της αγροτικής γης. Κάλεσε τους αγρότες να στηρίξουν μαζικά τις κινητοποιήσεις με την παρουσία τους την Δευτέρα στο συλλαλητήριο ενώ απεύθυνε για άλλη μια φορά κάλεσμα στους βουλευτές του Νομού να μην ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Οι αγροτικοί φορείς του Δήμου όπως τοποθετηθήκαν δήλωσαν αποφασισμένοι να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, ενώ άσκησαν και έντονη κριτική τον τρόπο λειτουργίας των συνδικαλιστών κατά των χειρισμών πολλών θεμάτων όπως η κατανομή των επιδοτήσεων, η νέα ΚΑΠ αλλά και για την συνέχιση της κατανομής επιδοτήσεων με τα ιστορικά δικαιώματα και για το έτος 2014.

 


Σύσκεψη Αγροτών

Σύσκεψη Αγροτών

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA