Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολ. Προστασίας για την Αντιπυρική Περίοδο 2024
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολ. Προστασίας για την Αντιπυρική Περίοδο 2024 PDF Εκτύπωση

Με θέμα συζήτησης την αντιπυρική περίοδο, αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βιάννου, παρουσία του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αρμόδιος επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Καρτσάκης:

«Με θέμα την αντιπυρική περίοδο 2024, την Τρίτη 28/05/2024 και ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μάη 2024 έχουν τεθεί σε ισχύ οι περιορισμοί της αντιπυρικής περιόδου αναφορικά με την χρήση φλόγας στην ύπαιθρο. Οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και συλλήψεις.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των περιορισμένων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση και την επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Ο κ. Παύλος Μπαριτάκης σε δήλωση του επισημαίνει ότι ο Δήμος Βιάννου που είναι σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκεται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου, αφενός να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, αφετέρου - εφόσον ξεσπάσει κάποιο πύρινο μέτωπο - να αντιμετωπιστεί το γεγονός αυτό με αμεσότητα.

Η Δημοτική Αρχή δε, έχει ήδη εφοδιασμένο το δίκτυο δεξαμενών με νερό, που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου, όπως στα Αμιρά, στη Σύμη κτλ, προκειμένου να μπορούν να ανεφοδιάζονται τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας, ενισχύοντας την προσπάθεια για την πυροπροστασία του Δήμου Βιάννου.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA