Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παύλος Μπαριτάκης: «Τιμούμε τη Θυσία των Ηρώων της Πατρίδας μας»
Παύλος Μπαριτάκης: «Τιμούμε τη Θυσία των Ηρώων της Πατρίδας μας» PDF Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με αφορμή την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944 κατά του Ναζισμού και την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα, είναι μια μέρα τιμής και μνήμης για τους προγόνους μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την Ελευθερία.

Τιμούμε τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, μαχόμενοι ενάντια στα εχθρικά στρατεύματα Κατοχής, μαχόμενοι ενάντια στο Ναζισμό και το Φασισμό.

Σε όλους αυτούς οφείλουμε να αποδίδουμε τη δέουσα τιμή για τις λαμπρές σελίδες που έγραψαν στη σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία. Οφείλουμε δε να θυμόμαστε τα εγκλήματα πολέμου που τελέστηκαν. Όπως αυτά που έγιναν στη Βιάννο, η οποία πλήρωσε πολύ ακριβά τον αγώνα για την Ελευθερία, όταν 461 Εθνομάρτυρες σφαγιάσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το Σεπτέμβριο του 1943.

Εγκλήματα που δε θα ξεχάσουμε ποτέ, για αυτό και συνεχίζουμε τον αγώνα - όντας ανυποχώρητοι - στο ζήτημα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων, τις οποίες διεκδικούμε ως τη δικαίωση».

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA