Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πρόσκληση σε Δράση Αυτοψίας για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αιολικού Σταθμού
Πρόσκληση σε Δράση Αυτοψίας για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αιολικού Σταθμού PDF Εκτύπωση

Πρόκειται για το έργο: «4 ΑΣΠΗΕ συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 168 MW στους Δήμους Ηρακλείου, Γόρτυνας, Αρχανών - Αστερουσίων, Μίνωα Πεδιάδας, Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου»

Από το Δήμο Βιάννου εκδίδεται η παρακάτω ανακοίνωση προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων, για τη συμμετοχή τους σε δράση αυτοψίας για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «4 ΑΣΠΗΕ συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 168 MW στους Δήμους Ηρακλείου, Γόρτυνας, Αρχανών - Αστερουσίων, Μίνωα Πεδιάδας, Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου».

Συγκεκριμένα η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, διοργανώνουν επί τόπου δράση αυτοψίας στις περιοχές μελέτης του ανατολικού τμήματος, οι οποίες βρίσκονται εντός των Δήμων Οροπεδίου, Μινώα Πεδιάδος & Βιάννου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και Λασιθίου, της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές μελέτης του ανατολικού τμήματος, οι οποίες βρίσκονται εντός των Δήμων Οροπεδίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, την ερχόμενη Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της δράσης αυτής θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου στη διάρκεια συνεδρίασης που έγινε στις 30 Μαρτίου 2024, ήταν ομόφωνα αρνητική, εκφράζοντας τη γνώμη του για αυτό το έργο κατασκευής του αιολικού συστήματος 4 ΑΣΠΗΕ (Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας) συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 168 MW.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αφορά την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού, στο βόρειο τμήμα του Δήμου Βιάννου, στα σύνορα με τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και πιο συγκεκριμένα στις κορυφογραμμές του όρους Δίκτη και Βιργιώμενον, μεταξύ των Δ.Ε. Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου, και Δήμου Βιάννου, εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Εμπάρου.

Το θέμα αυτό τέθηκε υπ' όψιν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη και η άποψη που εκφράστηκε ήταν ομόφωνα αρνητική.

 

Σχετικά αρχεία

Πρόσκληση - Αρχείο pdf (287 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA