Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παύλος Μπαριτάκης: Στόχος όλων η Διασφάλιση του Αγαθού του Νερού για τις Μελλοντικές Γενιές
Παύλος Μπαριτάκης: Στόχος όλων η Διασφάλιση του Αγαθού του Νερού για τις Μελλοντικές Γενιές PDF Εκτύπωση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό η σημερινή. Ενα αγαθό πολύτιμο και αναγκαίο για όλους τους ανθρώπους. Είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο δυστυχώς ως σήμερα, δεν απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες ανά τον κόσμο.

Όπως καταδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία της UNICEF, μόνο το 2023, πάνω από 1.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών πέθαιναν καθημερινά εξαιτίας ασθενειών που τους προκάλεσε η πόση μολυσμένου νερού ή η έλλειψη καθαρισμού και υγιεινής του.

Στην Ελλάδα και δη στην Κρήτη, η λειψυδρία αποτελεί ένα μείζον ζήτημα, για το οποίο απαιτείται μακροχρόνια στρατηγική, με στόχο την ορθολογική διαχείριση του νερού, την αξιοποίηση επιφανειακών υδατικών πόρων μέσα από τις κατάλληλες υποδομές και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, ο οποίος σε περιοχές όπως η Μεσαρα, η Βιάννος και άλλες παράκτιες περιοχές κινδυνεύει με υφαλμύρωση.

Η Δημοτική Αρχή Βιάννου, έχει εκπονήσει ήδη μια σειρά από προτάσεις και μελέτες, προχωρώντας στην υλοποίηση έργων υποδομής (αρδευτικά δίκτυα, λιμνοδεξαμενές, φράγματα κ.α.), με στόχο τη «θωράκιση» του Δήμου.

Την ίδια ώρα, λειτουργώντας προληπτικά, έχει ήδη ενημερώσει τους καταναλωτές παραγωγούς άρδευσης του Δήμου για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την νέα αρδευτική περίοδο ως κανονιστική διάταξη και παρακαλούμε να λάβουν τα μέτρα τους, έτσι ώστε να προγραμματίσουν τις καλλιέργειες τους προσαρμοσμένοι στα νέα έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Η διασφάλιση του αγαθού που λέγεται νερό για τις γενιές του μέλλοντος, είναι στόχος που απαιτεί πολιτική βούληση. Απαιτεί όμως και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, με αίσθημα ευθύνης, ώστε να καταφέρουμε και να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».


Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (500 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA