Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παύλος Μπαριτάκης: Προτεραιότητα το Ζήτημα της Οδικής Σύνδεσης του Νέου Αερολιμένα με τη Βιάννο
Παύλος Μπαριτάκης: Προτεραιότητα το Ζήτημα της Οδικής Σύνδεσης του Νέου Αερολιμένα με τη Βιάννο PDF Εκτύπωση

Συνάντηση του Δημάρχου Βιάννου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

Το ζήτημα των υποδομών στο Δήμο Βιάννου, ειδικά με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ήταν ένα εκ των βασικών θεμάτων που τέθηκαν ανάμεσα στο Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ο κ. Μπαριτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα υποδομών που αφορούν το Δήμο Βιάννου, θέτοντας επί τάπητος -ως προτεραιότητα- το ζήτημα της οδικής σύνδεσης του νέου αερολιμένα με τη Βιάννο, μέσω της εφαρμογής της οδικής μελέτης «Αεροδρόμιο- Βιάννος- Καλάμι - Μύρτος- Ιεράπετρα», αλλά και την διασύνδεση του παραλιακού μετώπου με ένα ασφαλή οδικό δίκτυο.

Πρόκειται για μια μελέτη που εκπονείται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και από τον ΟΑΚ Α.Ε. και είναι αναγκαίο να μπει σε διαδικασία υλοποίησης.

«Είναι ένα έργο καθαρά αναπτυξιακό, συνδέοντας με ένα νέο σύγχρονο οδικό δίκτυο, ουσιαστικά το νοτιοανατολικό τμήμα της Κρήτης με το νέο αεροδρόμιο. Για εμάς είναι άμεσης προτεραιότητας να μπει και το έργο αυτό σε φάση υλοποίησης, μαζί με την κατασκευή του αεροδρομίου. Δεν είναι σίγουρα ένα εγχείρημα εύκολο, γιατί έχει υψηλή χρηματοδότηση. Όμως όταν μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη πρέπει να προχωράμε σε πράξεις που το αποδεικνύουν», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης, που τόνισε ότι ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το έργο αυτό, συμμεριζόμενος την άποψη του Δημάρχου, ο οποίος σημείωσε πως οι σχετικές μελέτες έχουν φτάσει σε έναν υψηλό βαθμό ωριμότητας και είναι κρίμα να χαθούν.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και το θέμα της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου Καστρίου - Κερατόκαμπου του Δήμου Βιάννου, ενός ώριμου έργου, για το οποίο ο κ. Μπαριτάκης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης του. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι θα υπάρχει συνεργασία από την πλευρά του Υπουργείου, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα χρηματοδότησης του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Βιάννου, η οποία βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από προκλήσεις και αλλαγές, τόσο με την λειτουργία του αεροδρομίου, όσο και με το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, που αναμένεται να μετατρέψουν το Δήμο Βιάννου, σε έναν ακόμη σημαντικότερο τουριστικό προορισμό, ο οποίος δε θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για υποδομές που θα υπάρξουν.

Οι δύο άνδρες, μετά το τέλος της συνάντησης, δεσμεύτηκαν ότι οι μεταξύ τους επαφές θα συνεχιστούν, προκειμένου μέσα από τη συνεργασία να επιτευχθεί ο στόχος της υλοποίησης των εκκρεμών θεμάτων του Δήμου Βιάννου.

Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA