Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σωκράτης Βαρδάκης: «Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των επισκευών που απαιτούνται στο Γυμνάσιο της Βιάννου για την ασφάλεια μαθητών-καθηγητών»
Σωκράτης Βαρδάκης: «Ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των επισκευών που απαιτούνται στο Γυμνάσιο της Βιάννου για την ασφάλεια μαθητών-καθηγητών» PDF Εκτύπωση
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών του κτιρίου που λειτουργεί το Γυμνάσιο/Λύκειο Βιάννου, προχώρησαν 16 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών του κτιρίου που λειτουργεί το Γυμνάσιο/Λύκειο Βιάννου, προχώρησαν 16 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.
Το Γυμνάσιο Βιάννου, έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα λειτουργίας,  αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σχολεία στην Κρήτη. Έχει φιλοξενήσει χιλιάδες παιδιά όλα αυτά τα χρόνια και τη δεδομένη στιγμή λειτουργεί με πάνω από 100 μαθητές και μαθήτριες.
Για τις φθορές του κτιρίου, αλλά και την άμεση ανάγκη αποκατάστασης των προβλημάτων (πτώση σοβάδων, χαλασμένα παράθυρα, έντονη υγρασία, ενεργειακή αναβάθμιση), ο βουλευτής είχε καταθέσει Ερώτηση (31/01/22), αναφορικά με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι στον Δήμο Βιάννου έχει κατανεμηθεί για το 2021 το ποσό των 11.900€ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, ενώ αντίστοιχο ποσό έχει προγραμματιστεί να αποδοθεί και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Το έργο όμως, με τίτλο: «Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Λύκειο Δήμου Βιάννου», όπως είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων του ΕΣΠΑ Κρήτης και το οποίο θα έλυνε τα προβλήματα της υγρασίας, που κυριολεκτικά “τρώει” το κτίριο, της αντικατάστασης των προβληματικών διάφανων επιφανειών, αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας, προϋπολογίστηκε στις 459.673,24 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Παρότι, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο ο Δήμαρχος Βιάννου, το έργο απορρίφθηκε αρχικά λόγω ελλείψεων στην σχετική  μελέτη, έχουν ολοκληρωθεί πλέον οι απαραίτητες διορθώσεις και αναζητείται χρηματοδότηση.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Το Γυμνάσιο/Λύκειο Βιάννου στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο το οποίο χρήζει ενεργειακής αναβάθμισης και άλλων επισκευών άκρως απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, αλλά και την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών».
Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση των εργασιών που κρίνονται απαραίτητες, ώστε να διασωθεί και να αναβαθμιστεί ενεργειακά το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο/Λύκειο Βιάννου.
vardakis.jpg
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA