Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανακοίνωση Δήμου Βιάννου για τους σεισμούς
Ανακοίνωση Δήμου Βιάννου για τους σεισμούς PDF Εκτύπωση

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της 22/10/2021 ΦΕΚ 4912/β/2021 οι παρακάτω ΤΚ του Δήμου μας: Αμιρών, Άνω Βιάννου, Αφρατίου, Εμπάρου, Κάτω Βιάννου, Μάρθας, Μιλλιαράδων, Ξενιάκου και Χόνδρου , εντάσσονται στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στις παραπάνω Κοινότητες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://arogi.gov.gr για την υπαγωγή τους στα μέτρα στήριξης.

Προθεσμία Υποβολής μέχρι 15 Νοεμβρίου 2021

Πιο αναλυτικά:

1. οι πληγέντες από τον σεισμό συμπολίτες μας που τα ακίνητα τους ανήκουν στις παραπάνω χαρακτηρισμένες ως σεισμόπληκτες Τοπικές Κοινότητες και στους οποίους έγινε πρωτοβάθμιος έλεγχος μπορούν, μέσω της υποβολής μίας ενιαίας αίτησης, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://arogi.gov.gr, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75), ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της , μπορούν να ζητήσουν:

- ενίσχυση ως έναντι της στεγαστικής συνδρομής,

- ενίσχυση για την αποζημίωση της οικοσκευής,

- ενίσχυση ως έναντι της επιχορήγησης για τις ζημιές σε εξοπλισμό και μέσα παραγωγής.

2. Για τους Δημότες που τα ακίνητα τους βρίσκονται εντός των παραπάνω χαρακτηρισμένων ως σεισμόπληκτων Κοινοτήτων, αλλά δεν έγινε πρωτοβάθμιος έλεγχος, εφόσον το επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν Αίτηση για αυτοψία προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ-ΚΕ),

είτε ταχυδρομικά στην Διεύθυνση: Ι. Κόνιαρη 43& Λ. Κατσώνη- ΤΚ 11471

είτε ηλεκτρονικά στην Διεύθυνση daefk@ggde.gr (Κατεβάστε την Αίτηση από την σχετική Ανακοίνωση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου)

Αναμένουμε διευκρινήσεις για την διαδικασία που αφορά την υπαγωγή στα μέτρα υποστήριξης, της παραπάνω κατηγορίας των Δημοτών.

Διευκρινίζεται στους Δημότες ότι:

Η ΑΑΔΕ, βάσει των στοιχείων που έχουν υποβληθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα, επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα διασταυρώνει με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, καθώς και με τα στοιχεία αυτοψιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Σε περίπτωση υποβολής δηλώσεων με ψευδή ή ανακριβή στοιχεία που τροποποιούν ή δεν αποτυπώνουν ορθά τη φορολογική κατάσταση (περιουσιακή κατάσταση, φορολογικό Μητρώο κ.λπ.) των φυσικών προσώπων ή την κατάσταση των ακινήτων η ΑΑΔΕ δύναται:

 

α) να μην εγκρίνει προσωρινά την αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης πρώτης αρωγής για αποζημίωση οικοσκευής και να ενημερώσει εγγράφως τη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τα κρίσιμα για κάθε περίπτωση στοιχεία, β) να μην συμπεριλαμβάνει τα πρόσωπα τα οποία πιθανώς καταστρατηγούν τις διατάξεις στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις δικαιούχων της παρ. 2 του άρθρου 5, ενημερώνοντας σχετικά όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, γ) να κοινοποιεί τα ευρήματα στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού
Εγκλήματος, δ) να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες συμμόρφωσης ή ελέγχου, με βάση την κείμενη νομοθεσία.».

 

Σχετικά αρχεία

Αίτηση - Αρχείο pdf (338 KB)

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA