Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ημερίδα για τον Καταρροϊκό Πυρετό στην Βιάννο
Ημερίδα για τον Καταρροϊκό Πυρετό στην Βιάννο PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλέφωνο 2895-340177
Fax 2895-022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 17-10-2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μέτρα Πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση του Καταρροϊκού πυρετού του ζωικού κεφαλαίου»

Με επιτυχία, καθώς υπήρξε σημαντική συμμετοχή των κτηνοτρόφων του Δήμου πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Βιάννου και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η ενημερωτική εκδήλωση σήμερα στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου για το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού.

Στην ημερίδα μίλησε εκ μέρους της Περιφέρειας ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κος Σωμαράς και η κτηνίατρος από το κτηνιατρείο Βιάννου κα Λεντιδάκη Χρύσα.

Ο κύριος Σωμαράς μίλησε για τα μέτρα προφύλαξης και τι πρέπει να προσέξει κάθε κτηνοτρόφος, αλλά και τις ενδείξεις του καταρροϊκού πυρετού, πως οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας των κοπαδιών, πως μεταδίδεται και που οφείλεται.

Στην αιτιοπαθογένεια, τα συμπτώματα της νόσου και τα μέτρα πρόληψης αναφέρθηκε τόσο η κτηνίατρος Βιάννου κα. Χρύσα Λεντιδάκη όσο και ο κτηνίατρος Χαρίλαος Τριγωνάκης, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα συμπτώματα της νόσου, και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης ανέφερε ότι ο Δήμος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες και την επιρροή του για την πολύπλευρη στήριξη των κτηνοτρόφων του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι η κτηνοτροφία στον Δήμο Βιάννου αποτελεί το 25% της τοπικής οικονομίας.

Στην συνέχεια δόθηκαν οι απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους. Ήταν μια πολύ καλή και ωφέλιμη ενημερωτική εκδήλωση για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει.

 

 


 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA