Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκαίνια στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Βιάννου
Εγκαίνια στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Βιάννου PDF Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άνοιξε το λαογραφικό Μουσείο Βιάννου

Άνοιξε τις πύλες του το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Βιάννου. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος, στην ομιλία του, στάθηκε στο γεγονός ότι το Λαογραφικό Μουσείο Βιάννου, δεν θα έχει τη συνήθη τύχη κάποιων λαογραφικών συλλογών, αλλά, «θα είναι ένας χώρος επισκέψιμος και λειτουργικός».

Το Λαογραφικό Μουσείο Βιάννου, δημιουργήθηκε κατ' αρχήν από το μεράκι του ζεύγους Δημήτρη και Αλίκης Σπανάκη, σπουδαίοι λαογραφικοί ρέκτες, οι οποίοι, συγκέντρωσαν μια αξιολογότατη λαογραφική συλλογή. Τους σπάνιους αυτούς λαογραφικούς θησαυρούς, απόκτησε ο Δήμος Βιάννου, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, υπό τον κ. Μανώλη Κλαδάκη, ενώ η παρούσα υπό τον κ. Παύλο Μπαριτάκη, προχώρησε, με ταχείς ρυθμούς, στην μεταφορά του Μουσείου στον ιστορικό και πανέμορφο κτηριακό χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου, εκεί όπου δεσπόζει, ένα πραγματικό μουσείο της φύσης, ο Μεγάλος Πλάτανος και βέβαια, η επιβλητική μορφή του Ιωάννη Κονδυλάκη, του μεγάλου Βιαννίτη λογοτέχνη και δημοσιογράφου.

Αξιοσημείωτο αρχιτεκτονικό μνημείο που κοσμεί τον χώρο είναι και η βενετσιάνικη βρύση, ενώ την αρχιτεκτονική πανδαισία συμπληρώνει ο γραφικός νερόμυλος, ο οποίος πρόσφατα περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου, για τον οποίο ήδη ο Δήμος Βιάννου έχει καταθέσει πρόταση αξιοποίησης και ανάδειξης του μέσω ΕΣΠΑ.

Για την επίτευξη της μετεγκατάστασης και λειτουργίας του Μουσείου, αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του αντιδημάρχου κ. Νικήτα Γιαμαλάκη που είχε την ευθύνη της μεταφοράς του μουσείου, όπως και της συντήρησης των μουσειακών εκθεμάτων.

Στο Λαογραφικό Μουσείο, στεγάζεται ο πλούσιος λαϊκός πολιτισμός της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βιάννου και όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης, σκοπός του είναι «να περισώσει όλο αυτόν τον πλούτο, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον λόγο επισκεψιμότητας στην περιοχή».

Το Μουσείο θα λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες, ενώ, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι ανοιχτό και τα σαββατοκύριακα.


Εγκαίνια στο Λαογραφικό Μουσείο της Βιάννου

Εγκαίνια στο Λαογραφικό Μουσείο της Βιάννου

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA