Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σύσκεψη με Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικούς του Δήμου Βιάννου
Σύσκεψη με Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικούς του Δήμου Βιάννου PDF Εκτύπωση

Παύλος Μπαριτάκης: Ο Δήμος στηρίζει το δίκαιο αίτημα του χαρακτηρισμού των σχολείων της Βιάννου ως δυσπρόσιτα

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των σχολικών Μονάδων και εκπαιδευτικούς του Δήμου Βιάννου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βιάννου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Λυκείου Βιάννου κ. Γεωργία Σούκουλη, τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Βιάννου κ. Γεωργία Κυριάκου και τη Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου κ. Έφη Φούζα, καθώς και με το δάσκαλο του Δημοτικού σχολείου κ. Μανώλη Φανουράκη, αλλά και τον εκπαιδευτικό του Γυμνασίου π. Εμμανουήλ Πνευματικάκη.

Η σύσκεψη έγινε με θέμα την επαναφορά του χαρακτηρισμού ως «δυσπρόσιτων» των σχολικών Μονάδων του Δήμου. Συμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά των εκπαιδευτικών, ο Δήμος τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που τίθενται βάσει Νόμου. Προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν:
-με τη χιλιομετρική απόσταση (Ο Δήμος είναι σε απόσταση άνω των 50 χλμ από το αστικό κέντρο όπου εδρεύουν οι Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης),
-την ορεινότητα, μιας και ο Δήμος είναι ενταγμένος στους ορεινούς Δήμους της Ελλάδας, αναγνωρισμένος με ΦΕΚ ( ν. 3852/2010) και
-την έλλειψη συγκοινωνίας, καθώς ο Δήμος Βιάννου δεν έχει καμία τακτική συγκοινωνία πλέον και συνεπώς συγκοινωνιακή σύνδεση με τα αστικά κέντρα.

«Για το Δήμο Βιάννου τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις, προκειμένου τα σχολεία του να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα. Συνεπώς αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αναγνώριση ως δυσπρόσιτων, όλων των σχολικών Μονάδων του Δήμου. Είναι ένα βασικό αίτημα του οποίου υιοθετεί και στηρίζει η Δημοτική Αρχή», επισημαίνει ο κ. Μπαριτάκης, που δήλωσε ότι θα μεταφέρει άμεσα το εν λόγω αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

«Η Βιάννος αδικείται, την ώρα που άλλοι Δήμοι με παρόμοια χαρακτηριστικά έχουν χαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτοι. Συνέπεια αυτής της αδικίας, είναι να μην δίνονται κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για να δηλώσουν τη Βιάννο μέσα στις επιλογές τους, να υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τελικά να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των σχολικών Μονάδων του Δήμου μας», καταλήγει ο κ. Μπαριτάκης.

1.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA