Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη
Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη PDF Εκτύπωση

1a.jpg
Επί τάπητος το θέμα της λειψυδρίας και τα ζητήματα Πολιτισμού

Επίσκεψη στο Δήμου Βιάννου πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης.

Απόντος του δημάρχου κ. Παύλου Μπαριτάκη τον ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή υποδέχθηκε ως αναπληρωτής δήμαρχος ο κ. Χαράλαμπος Κονδυλάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε στο Δημαρχείο τέθηκαν μια σειρά από μείζονα θέματα που απασχολούν και το Δήμο.

Μεταξύ άλλων έγιναν αναφορές για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου, για τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που μπορεί να αναπτύξει ο Δήμος, αλλά και για την σημασία του Πολιτισμού στην Καθημερινότητα.

«Ο Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι γιορτές που πραγματοποιούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι μία ολόκληρη κουλτούρα που πρέπει να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί στον κόσμο για το πως πρέπει να λειτουργεί στην καθημερινότητα του.

Ακόμα και ο τρόπος που μιλάμε, ακόμα και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα και τους αδύναμους, ακόμα και το πως μεταχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας όλα είναι θεμα Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Δήμος μας είναι μαρτυρικός, με το δεύτερο σε μέγεθος Ολοκαύτωμα σε όλη την Ελλάδα την περίοδο της γερμανικής Κατοχής.

Εκτός όμως από το Ολοκαύτωμα, που ανήκει στην πρόσφατη ιστορία, εμφανίζει σημάδια επιρροής από τον μινωικό Πολιτισμό, έχοντας μάλιστα στην περιοχή της Κάτω Σύμης ένα από τα πιο σημαντικά Ιερά της Αρχαιότητας, το Ιερό του Ερμή και της Αφροδίτης. Όλα τα παραπάνω, αλλά και αρκετά άλλα σημεία, μνημεία και γεγονότα, αποτελούν μία κληρονομιά που μας συνοδεύει σχεδόν από το 1700 π.Χ. και δηλώνει ξεκάθαρα τη μακραίωνη, ηρωική και πολιτισμική Ιστορία αυτού του τόπου...", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Επίσης, στη συνάντηση στο Δημαρχείο στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης- άρδευσης κ. Γιώργος Βιαννιτάκης τέθηκε επί τάπητος και το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας, για το οποίο ήδη η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει έναν σχεδιασμό, που περιλαμβάνει μια δέσμη μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση του, αλλά και νέες πολιτικές για την εκπαίδευση των δημοτών, στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων.

«Ο Δήμος Βιάννου, λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος, αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου χωρίς τιμωρητικά μέτρα, αλλά με μέτρα που αποσκοπούν στην κατανόηση από τους πολίτες και στην ευαισθητοποίηση τους για τη διαχείριση του νερού. Ένα αγαθό, το οποίο δεν είναι ανεξάντλητο.

Εφιστούμε την προσοχή όλων, τονίζοντας πως αν δεν προσέξουμε τώρα, αργότερα ίσως να είναι πολύ αργά για όλους, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βιαννιτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη συνάντηση ο κ. Γεωργούλης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γυμνάσιο - Λύκειο του Δήμου, όπου συζήτησε με μαθητές για το θέμα της δυσλεξίας.

Συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής μίλησε με μαθητές από το σχολείο της Βιάννου, συζητώντας το θέμα των μαθησιακών δυσκολιών και ειδικά της δυσλεξίας, για την οποία έχει στείλει επιστολή προς την αρμόδια Επίτροπο, για να αναγνωριστεί η 8η Οκτωβρίου ως πανευρωπαϊκή ημέρα δυσλεξίας.

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA