Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παύλος Μπαριτάκης: «Προχωρούν οι Διαδικασίες για την Ενίσχυση της Υγείας στο Δήμο Βιάννου»
Παύλος Μπαριτάκης: «Προχωρούν οι Διαδικασίες για την Ενίσχυση της Υγείας στο Δήμο Βιάννου» PDF Εκτύπωση

Συνάντηση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Υγείας

dype.jpg

 

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τα θέματα που αφορούν τον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Δήμο Βιάννου.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη για το Δήμο Βιάννου, με πρώτο απ' όλα αυτό της κτιριακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου, για το οποίο προχωρά η διαδικασία των μελετών που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί με βάση αυτές, η ενεργειακή, λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαβασιλείου είναι σε εξέλιξη η εκτελεστική σύμβαση, που αφορά στην παράδοση της γεωτεχνικής, αρχιτεκτονικής, στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης οι οποίες ολοκληρώνονται, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης - κτιριακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαβασιλείου, οι πιστώσεις και των μελετών αλλά και των παρεμβάσεων είναι εξασφαλισμένες από το ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Υποδιοικητής της 7η ΥΠΕ κ. Δημήτρης Αγαπίου ενημέρωσε ότι για το Κ.Υ. προχωράει η προκήρυξη για μια θέση Επιμελητή Α Γενικής Ιατρικής, ενώ έχει προκηρυχθεί ήδη μια θέση Δ.Ε. Διοικητικού και θα ακολουθήσει η προκήρυξη για μια θέση πληρώματος ασθενοφόρου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες Κέντρου Υγείας.

Σχετικά με το έργο κατασκευής του περιφερειακού Ιατρείου Κερατοκάμπου, το ευχάριστο είναι ότι δρομολογείται η εξέλιξη της δημοπράτησης του έργου, το οποίο θα έχει μια συνολική πίστωση περίπου 180.000 ευρώ. «Θεωρούμε ότι για αυτό το έργο, μετά τον Μάιο του 2024 θα είμαστε σε θέση να έχουμε στη διάθεση μας τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία υλοποίησης του έργου», σχολίασε ο κ. Μπαριτάκης, που τόνισε ότι είναι πολύ θετικό και ουσιώδες, το γεγονός πως προχωρούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση και αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Δήμο Βιάννου μέσα και από αυτό το έργο που δεν θα είναι το μοναδικό, καθώς ταυτόχρονα δρομολογείται η διαδικασία των μελετών και έκδοσης άδειας για την κατασκευή και του περιφερειακού Ιατρείου Πεύκου, σε συνεργασία πάντα με την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο κ. Μπαριτάκης έθεσε στον ΔΥΠΕάρχη και το θέμα της δημιουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή, με τον κ. Παπαβασιλείου να αναφέρει πως το αίτημα είναι δίκαιο, όμως θα πρέπει να τεκμηριωθεί πάνω στη βάση της ανάγκης που πραγματικά υπάρχει για την ύπαρξη Σταθμού ΕΚΑΒ, προκειμένου οι δύο πλευρές από κοινού να καταθέσουν το αίτημα και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση του από το Υπουργείο Υγείας.

Ένα αίτημα, το οποίο κατά τον Δήμαρχο Βιάννου είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί, καθώς το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Βιάννου δεν μπορεί να καλύψει συνεχώς αυξανόμενες τις ανάγκες που διακομιδής ασθενών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης πέρα από τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και τον κ. Διοικητή της Υπηρεσίας κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, μετείχαν: από το Δήμο Βιάννου ο αντιδήμαρχος Υγείας κ. Μιχάλης Παπαδήμας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. γιατρός κ. Μανόλης Κονδυλάκης και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βιάννου κ. Σπύρος Βουτουφιανάκης.

Ενώ από την πλευρά της 7η ΥΠΕ Κρήτης ήταν επίσης ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Αγαπίου και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Άρτεμις Σπανάκη.

 

Σχετικά αρχεία

Δελτίο Τύπου - Αρχείο pdf (373 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA