Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δήμος Βιάννου: Στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ Μπαριτάκη - Αυγενάκη ζητήματα του Πρωτογενή Τομέα
Δήμος Βιάννου: Στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ Μπαριτάκη - Αυγενάκη ζητήματα του Πρωτογενή Τομέα PDF Εκτύπωση

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, συναντήθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης. Στη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης ανάμεσα στους δύο άνδρες, τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον τις υποδομές, σε επίπεδο Πρωτογενή Τομέα, του Δήμου Βιάννου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαριτάκης και ο κ. Αυγενάκης συζήτησαν για θέματα υποδομών του Πρωτογενή Τομέα, πάνω στο Μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. Δράση 4.3.1.), τα οποία αφορούν στον εκσυγχρονισμό και στην αντικατάσταση αγροτικών δικτύων, καθώς και στην ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων του Δήμου. Ενώ από το τραπέζι της συζήτησης δεν έλειψαν ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο, για τα οποία απαιτείται η ουσιαστική επίλυση τους.

«Ήταν μια συνάντηση σε θετικό κλίμα, αυτή που είχαμε με τον κ. Αυγενάκη. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως είναι δεδομένη η στήριξη του Υπουργού στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος σε όλα τα επίπεδα, μέσα από τις ωριμες μελέτες που διαθέτει, προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης μια σειρά από δράσεις, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ΥΠΑΑΤ, αλλά και η υλοποίηση σημαντικών έργων του Πρωτογενή Τομέα που αφορούν το Δήμο Βιάννου.

Ο Υπουργός είναι θετικός, με βάση τη διαθεσιμότητα των πόρων του ΥΠΑΑΤ, ώστε να συμβάλλει με κάθε τρόπο, προκειμένου να έχουμε την υλοποίηση μεγάλων έργων, ειδικά στον τομέα της διαχείρισης του αρδευτικού νερού», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης, μετά το τέλος της συνάντησης, που αποτελεί συνέχεια των επαφών και της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο κ. Αυγενάκης άλλωστε είχε επισκεφτεί στις αρχές του περασμένου Γενάρη το Δήμο Βιάννου, μετέχοντας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου είχαν συζητηθεί όλα τα μείζονα θέματα του Πρωτογενή Τομέα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αυγενάκης στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Μπαριτάκη επικοινώνησε με άλλους συναδέλφους του Υπουργούς, όπως εκείνοι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου ο Δήμος Βιάννου να τύχει χρηματοδοτήσεων για δράσεις και παρεμβάσεις, με βάση τις ώριμες μελέτες που διαθέτει για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των παραπάνω Υπουργείων.

 

baritaki-avgenaki.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA