Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Δήμος Βιάννου: Κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω Λειψυδρίας
Δήμος Βιάννου: Κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω Λειψυδρίας PDF Print

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας, κήρυξε το Δήμο Βιάννου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Δήμος Βιάννου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην περιοχή.

«Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 5 Αυγούστου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης είχε ενημερώσει το προηγούμενο διάστημα, τόσο το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, όσο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο με τη μείωση των πηγαίων νερών και τη μεγάλη πτώση του υδροφόρου ορίζοντα στις γεωτρήσεις.

Ο κ. Μπαριτάκης, καλεί τους δημότες για μια ακόμη φορά να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί ήδη από τη Δημοτική Αρχή, σε μια προσπάθεια διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου και αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA