Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Τιμούμε τους Ήρωες που Θυσιάστηκαν στη Μάχη της Κρήτης
Τιμούμε τους Ήρωες που Θυσιάστηκαν στη Μάχη της Κρήτης PDF Print

Με αφορμή την επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«83 χρόνια συμπληρώνονται από την Μάχη της Κρήτης, τότε που οι Κρητικοί όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη γερμανική επίθεση, γράφοντας μια από τις πιο λαμπρές και ένδοξες σελίδες της Ιστορίας της Ελλάδας.

Οι Κρήτες, με θάρρος, αυταπάρνηση και αυτοθυσία απέδειξαν πως για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική μηχανή χρειαζόταν «καρδιά» και υψηλό αίσθημα ευθύνης, καταφέρνοντας να κερδίσουν το θαυμασμό όλων.

Η Μάχη της Κρήτης, κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων, αναδεικνύοντας ήρωες, αλλά και μάρτυρες, τους οποίους δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ.

Η Βιάννος, όπως και άλλες περιοχές του νησιού βίωσαν τις θηριωδίες των Ναζιστών. Στη μαρτυρική Βιάννο ο χρόνος σταμάτησε όταν εκτελέστηκαν 461 άτομα και κάηκαν τα χωριά της.

Ακόμη όμως και με αυτές τις βαρβαρότητες, ο αγώνας των Κρητικών δε σταμάτησε, αφού το ελεύθερο τους πνεύμα δεν μπορούσε να ηττηθεί και να υποδουλωθεί. Αυτό το πνεύμα τιμούμε σήμερα 83 χρόνια μετά, αποτίνοντας φόρο τιμής και μνήμης σε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της πατρίδας μας.

Το μήνυμα της Μάχη της Κρήτης, πάντα επίκαιρο, φέρνει στο προσκήνιο αξίες και ιδανικά που όλοι μας σήμερα πρέπει να μην ξεχνάμε και να ακολουθούμε, διαφυλάττοντας τα ως «κόρην οφθαλμού», μιας και η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η ευημερία, δεν είναι δεδομένες».

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA