Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Εκδηλώσεις του Δήμου Βιάννου και το Μήνυμα του Δημάρχου Σταυρακάκη Μηνά για τα 50 Χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Εκδηλώσεις του Δήμου Βιάννου και το Μήνυμα του Δημάρχου Σταυρακάκη Μηνά για τα 50 Χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου PDF Print

Ο φετινός εορτασμός της επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου περιλαμβάνει:

Από το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης, στις Σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Βιάννου, όπου θα περιλαμβάνουν ομιλίες, παρουσιάσεις video, τραγούδια της εξέγερσης κλπ.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 μμ στην Άνω Βιάννο,
  • Θα τελεστεί «επιμνημόσυνη δέηση» στην μνήμη όλων των θυμάτων της επτάχρονης Δικτατορίας στον εξωτερικό χώρο του μνημείου των πεσόντων (προαύλιο Ιερού ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου).
  • Στην συνέχεια θα γίνει σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο και συμβολική κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο από τον ίδιο και την Δημοτική Αρχή, από τους υπαλλήλους του Δήμου και από αντιπροσωπείες μαθητών από όλες τις σχολικές μονάδες της Άνω Βιάννου.
  • Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πριν 50 χρόνια στο Πολυτεχνείο τέτοιες μέρες με την εξέγερση των φοιτητών κορυφώθηκε η αντίσταση του Ελληνικού λαού, απέναντι στην επτάχρονη Χουντική τυραννία.

Οφείλουμε Τιμή και Δόξα στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού και αντιφασιστικού αγώνα, στους νεκρούς και τραυματίες, που στάθηκαν πάνω από τον φόβο, πάνω από τις εκτελέσεις, τις φυλακίσεις, τις εξορίες και με το παράδειγμα τους και την ίδια τους τη ζωή, δείχνουν το δρόμο στην σημερινή νεολαία.

Η εικόνα της πύλης του Πολυτεχνείου, που γκρεμίζεται από τις ερπύστριες του τανκς παρασύροντας νέους φοιτητές με την Ελληνική σημαία στα χέρια, έχει χαραχτεί στην μνήμη όλων μας , έχει γραφεί στην ιστορία και σημαδεύει τις επόμενες γενιές.

Το ιστορικό σύνθημα των εξεγερμένων «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», παραμένει επίκαιρο και μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμη και σήμερα. Αποτελεί μήνυμα αγώνα για την ενίσχυση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, μήνυμα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της διαφάνειας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της εργασίας, της μόρφωσης των παιδιών μας, ενάντια στην ακρίβεια και στη φτωχοποίηση, τις στερήσεις και τις διακρίσεις.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ιδιαίτερα σήμερα με όσα συμβαίνουν στην γειτονιά μας παραμένει ζωντανό και αποτελεί για όλους μας μια διαρκή υπενθύμιση για επαγρύπνηση, ενότητα και καθημερινό αγώνα, κατά της δολοφονικής βίας και της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι σε παιδιά και αμάχους.

Το Πολυτεχνείο θα μας υπενθυμίζει για πάντα την υποχρέωση μας να παλεύουμε για ένα Δημοκρατικότερο, δικαιότερο, Ειρηνικό και καλύτερο κόσμο.

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (619 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA