Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ στον Δήμο Βιάννου
Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ στον Δήμο Βιάννου PDF Print
Άνω Βιάννος 26/06/18
Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ στον Δήμο Βιάννου
Λόγω της επιτακτικής ανάγκης για την δημιουργία ενός έξω -νοσοκομειακού δικτύου και πλαισίου υποστήριξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των φροντιστών τους, συναντήθηκαν οι υπεύθυνοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΠΑΓΝΗ, αντιπρόσωπος του Κέντρου Υγείας και το προσωπικού του Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Βιάννου. Έπειτα από διερεύνηση των αναγκών, αποφασίστηκε η έναρξη των επισκέψεων της Κινητής Μονάδας στο Δήμος μας.
Στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στον τόπο κατοικίας των ασθενών, η συστηματική παρακολούθηση των χρόνιων ασθενών, η πρόληψη υποτροπών και υψηλού κινδύνου συμπεριφορών, η ευαισθητοποίηση του ιατρικού και μη προσωπικού σε θέματα ψυχικής υγείας και η αποστιγματοποίηση της νόσου στην κοινότητα.
Η συγκεκριμένη δράση με την παρουσία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην περιοχή μας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την βοήθεια που θα παρέχει στους δημότες μας, αφού φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, μιας και η μετακίνηση των ασθενών από τον απομακρυσμένο δήμο μας δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο κρίσης που διανύουμε. Η παραπάνω δραστηριότητα αναμένεται επίσης ότι θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα και στον αριθμό των υποτροπών που χρειάζονται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.
Πιο συγκεκριμένα, από το Ιούλιο και μετά η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα επισκέπτεται μία φορά το μήνα το Κέντρο Υγείας Βιάννου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τηρώντας πάντα το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Η πρώτη συνάντηση ορίζεται στις 20/7/2018, ημέρα Παρασκευή.
Η εξέταση των ασθενών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο Κ.Υ Βιάννου, ενώ θα διενεργούνται συμπληρωματικά συγκεκριμένες επισκέψεις κατ'οίκον αναλόγως της σοβαρότητας των περιστατικών και της αδυναμίας πρόσβασης στο ιατρείο των ωφελουμένων της δράσης.
Για κλείσιμο ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Βιάννου στο τηλέφωνο 2895 340000, κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα από τις 3.00 το απόγευμα και μετά. Για περεταίρω διευκρινήσεις μπορείτε να ενημερωθείτε και από το προσωπικό του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Βιάννου.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA