ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

συνεντευξη

Παύλος Μπαριτάκης: Η λειψυδρία, οι γεωτρήσεις, και το αναπτυξιακό πλάνο για το Δήμο

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τα ανοιχτά μέτωπα, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του Δήμου Βιάννου έδωσε στο cretaoneTV ο κ. Παύλος Μπαριτάκης, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η λειψυδρία που ταλανίζει την περιοχή, οι γεωτρήσεις για τις οποίες περιμένουν καρτερικά οικονομική στήριξη και βεβαίως το γενικότερο αναπτυξιακό πλάνο της δημοτικής Αρχής.

Μιλώντας στην εκπομπή Επικαιρότητα και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Σαββίδη , ο Δήμαρχος Βιάννου σκιαγραφεί  ως δώρον-άδωρον την ένταξη του δήμου Βιάννου στο ειδικό καθεστώς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αφού όπως εξηγεί με παράπονο, ο Δήμος δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση από το κράτος.

Αυτή τη στιγμή, με δικά του μέσα, ο Δήμος Βιάννου έχει προχωρήσει σε ερευνητικές γεωτρήσεις σε διάφορα σημεία, ενώ περιμένει αναγκαστικά χρηματοδοτήσεις για να τις ανοίξει αφού, όπως τόνισε, το κόστος είναι πολύ μεγάλο, φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα 250.000 ευρώ για κάθε γεώτρηση!

Ο κ. Μπαριτάκης στέκεται εμφατικά στο πολυσυζητημένο φράγμα Αμιρών-Αγίου Βασιλείου, υπογραμμίζοντας πως αφού είναι απολύτως έτοιμο πλέον μελετητικά πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσει επιτέλους το έργο πνοής , μετά από 40 και πλέον χρόνια συζητήσεων!

Ο ίδιος μιλά για τα ρέματα που έχουν καθαριστεί εγκαίρως , για την αντιπλημμυρική προστασία και γενικότερα το ζήτημα του νερού , με φόντο φυσικά τις μεγάλες αλλαγές γύρω τόσο από το ζήτημα της τιμολόγησης του νερού αλλά και των υποχρεωτικών συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ που αποφάσισε να προωθήσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μπαριτάκης δίνει ακόμα το στίγμα για το φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βιάννου για το 2025 , στέλνει τα δικά του μηνύματα προς την πολιτεία ενώ , ως έμπειρος αυτοδιοικητικός, σχολιάζει τις μεγάλες αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη που δρομολογεί η κυβέρνηση.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
pdf