Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το δρόμο Μύρτος-Τέρτσα, παρουσία του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, για το θέμα του δρόμου Μύρτος- Τέρτσα που παραμένει κλειστός μετά από την κατάπτωση βράχων και την ζημιά που έχει υποστεί το οδόστρωμα.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Μανώλη Φραγκούλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ιεράπετρας κ Μανώλη Τζώρτζη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βιάννου κ. Θοδωρή Καρτσάκη, του Προέδρου της Κοινότητας Συκολόγου κ. Μανόλη Φανουράκη και του Γιώργου Αγαπάκη, Γενικού Διευθυντή Υποδομών Περιφέρειας.

Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα που οδήγησαν τους Δημάρχους Βιάννου και Ιεράπετρας στο κλείσιμο του δρόμου και υπήρχε μια αναλυτική ενημέρωση από όλους για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και την αναγκαιότητα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, με παρεμβάσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν πάνω από όλα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

«Πρέπει να έχουμε έναν δρόμο, ο οποίος θα ειναι ασφαλής για τους οδηγούς και τη διέλευση τους. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης χαρακτηριστικά.

Έτσι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών, αποτελούμενο από μηχανικούς και γεωλόγο, προκειμένου να υπάρξει η πρώτη εκτίμηση για τη ζημιά και να διαφανεί ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, είτε άμεσα με την απομάκρυνση των βράχων ώστε να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος εκ νέου, είτε σε δεύτερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ειπώθηκε είναι πως όλες οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις θα γίνουν με βάση τις διαπιστώσεις των ειδικών και μόνο. Δεν θα γίνει καμία κίνηση χωρίς να υπαρξει η σύμφωνη γνώμη τους.

«Μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κινητοποίηση από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης που ανταποκρίθηκε άμεσα με τις Υπηρεσίες του στο πρόβλημα, προκειμένου να καταλήξουμε με τη βοήθεια του και την παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών, στην πραγματοποίηση των απαιτούμενων εργασιών για την αποκατάσταση της ζημιάς και την παράδοση του δρόμου σε κυκλοφορία.

Μια αποκατάσταση που ως παρέμβαση υπερβαίνει των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος Βιάννου και ο Δήμος Ιεράπετρας, κάτι που αποτελεί κοινή διαπίστωση τόσο δική μου όσο και του Δημάρχου Μανώλη Φραγκούλη, τον οποίο επίσης ευχαριστώ, καθώς σχεδιάζουμε από κοινού τη διάνοιξη ενός δρόμου, ο οποίος είναι αναγκαίος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μπαριτάκης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
pdf